Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rik Decadt, REO Veiling

“Vraag en aanbod Fine Fleur grondtomaten goed in evenwicht”



Tholen – Op maandag 24 juni werden de eerste Fine Fleur grondtomaten van het nieuwe seizoen verkocht door REO Veiling. “Het Fine Fleur grondtomatenseizoen start ieder jaar met het begin van de zomer op 21 juni. Grondtomaten zijn echte seizoensproducten. Afhankelijk van het weer duurt het seizoen normaliter tot eind september/begin oktober”, vertelt Rik Decadt van REO Veiling.

“Door het zonnige weer en de zomerse temperaturen is de kwaliteit van de Fine Fleur grondtomaten erg goed. Vraag en aanbod zijn momenteel goed in evenwicht. Door het zomerse weer in heel West-Europa neemt de vraag naar tomaten flink toe. Dit in tegenstelling tot de maand mei. Een maand geleden was er een overaanbod van tomaten, omdat februari uitzonderlijk zonnig was. Daarbij kwam dat de vraag wat uitbleef door het sombere weer”, zegt Decadt.

“Omdat grondtomaten op een traditionele wijze worden geteeld, hebben grondtomaten een intensere smaak dan tomaten die op substraat worden geteeld. Echter de groei van grondtomaten verloopt trager, wat zorgt voor minder trossen aan de plant. De Fine Fleur grondtomaten worden roder dan andere tomaten geplukt en hebben een vaste textuur en een verfijnde smaak”, aldus Rik.

Het telen van grondtomaten is een goedkopere teeltmethode dat het telen op substraat. “Er zijn geen plastiekgrondfolie en substraatmatten nodig voor de teelt. Dit zorgt tevens voor minder teeltafval en is milieuvriendelijker dan substraatteelt. Daarnaast is de  teelt van tomaten in de vollegrond ook geschikt voor biologische teelt en zorgt de grond voor een verkoelend effect in de serre tijdens de warme zomerdagen”, besluit Rik.

Voor meer informatie:
Rik Decadt
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101 
8800 Roeselare, België
Tel: +32 (0)51 231 211
info@reo.be  
www.reo-veiling.be