Overheidssubsidie voor ontwikkeling lycopeenpil

Frans onderzoek: lycopeen effectief tegen diabetes

Een door de Franse overheid gesubsidieerd onderzoek heeft uitgewezen dat de stof lycopeen, waaraan tomaten hun rode kleur danken, effectief is tegen ontstekingsprocessen die diabetes veroorzaken. Naar aanleiding hiervan zal er een onderzoekproject van €500.000 plaatsvinden voor de ontwikkeling van een lycopeenpil die geschikt is om op mensen getest te worden.   

Het Franse onderzoeksteam, onder leiding van Jean-Francois Landrier van de Universiteit van Marseille, heeft aangetoond dat lycopeen de ontstekingsreacties vermindert en de ontwikkeling van insulineresistentie vertraagt. 

"We weten dat de ontsteking van vetcellen, adipocyten genaamd, sterk in verband wordt gebracht met het ontstaan van insulineresistentie," zegt Landrier. "Nu we vastgesteld hebben dat lycopeen de ontstekingsremmende werking van adipocyten bevordert, willen we dit effect aantonen."

Het team onder leiding van Landrier onderzoekt nu welke lycopeenverbinding het meest effectief is en het gemakkelijkst door het lichaam wordt opgenomen met als doel het opzetten van een grootschalig onderzoek onder diabetespatiënten. 

 

Bron: goodnewsnetwork.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven