Machine om grond te desinfecteren met stoom

Het Italiaanse bedrijf Ingauna Vapore heeft een machine gepresenteerd waarmee effectief gestoomd kan worden. Het gaat om een zelfrijdende machine die geschikt is voor alle bodemtypes waarin bodemuitputting dient te worden geëlimineerd of voorkomen. Dankzij stoom worden nematoden, schimmels en onkruidzaden geïnactiveerd zonder dat daar chemie aan te pas komt.

"Biovap gebruikt stoom zonder toevoeging van chemische principes. De machine is ontstaan naar een idee van Marco Scotta van Camagnola, die ook patenthouder is. Ons bedrijf werd in 1975 opgericht en staat momenteel onder leiding van mijn vader Giorgio en mijn dochter Sara", zegt mede-eigenaar Silvia Enrico.

"Deze machine gebruikt voor sterilisatie van de grond louter stoom en beschikt over rupsbanden. Daarnaast kan hij fijne steentjes ingraven en heeft hij een afstandsbediening. Wij zijn al jaren actief in de desinfectie-industrie en dit is voor ons de natuurlijke evolutie van de klassieke generatoren. Deze machine verlicht de hele voorbereidingsfase van apparatuur die nodig is voor de behandeling en hij verlaagt de arbeidskosten", voegt Silvia toe.

De machine is verkrijgbaar in twee modellen: de grootste heeft een stoomgenerator van 1000 kg/uur en de kleinste 650 kg/uur. De stoom wordt op een diepte van 20 à 25 centimeter in de grond geïnjecteerd en wordt dankzij de graafmachine vermengd met de grond. Het gesteriliseerde oppervlak wordt direct bedekt om de effectiviteit van de behandeling te versterken.

"In de loop der jaren hebben we ook andere machines ontwikkeld. Klanten hebben uiteenlopende behoeften en daarom hebben we bijvoorbeeld ook machines voor het snijden van basilicum, maar we denken dat Biovap onze toekomst is", concludeert Silvia.

Voor meer informatie:
Ingauna Vapore S.r.l.
Reg. Cianea, 32
17030 Castelbianco (SV) - Italië
Tel.: +39 0182 77108
Fax.: +39 0182 77088
Email: info@ingaunavapore.it
FB: Ingauna Vapore Srl
Web: www.ingaunavapore.it 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven