Mexicaanse teler 'teelt groen'

Het Mexicaanse SiCar Farms heeft onlangs trots laten weten nieuwe stappen te hebben gezet op duurzaamheidsgebied. Niet alleen werkt de producent van gewasbeschermingsmiddelen aan steeds milieuvriendelijkere varianten, ook de productie zelf is verduurzaamd met onder meer energie uit zonnepanelen. Luis Gudino, CEO van SiCar Farms: "We spannen ons in voor besparing, productiviteit en verbeteringen om van deze planeet een gezondere plek te maken - nu en voor toekomstige generaties."

Op dit moment produceert SiCar Farms biologische gewasbescherming die moet helpen bij het biologisch bestrijden van plagen. Gudino: "Door gebruik te maken van biologische middelen, zoals natuurlijke extracten, helpen deze middelen om de eetlust van insecten te onderdrukken en minerale oliën te leveren voor goede landbouwpraktijken. Zelfs de biologische bestrijding van plagen door andere levende organismen wordt er door geholpen. Deze processen introduceren natuurlijke afweer in de landbouw en de plagen worden verdreven door biologische ongediertebestrijding.

We maken ook gebruik van compost als natuurlijke meststoff die worden gemaakt door gecomposteerde mest met plantaardig afval te mengen. Vermicompost wordt gemaakt door regenwormen en het gebruik van percolaat waarbij vloeibare voedingsstoffen worden gewonnen en geïrrigeerd op de plantages om de kwaliteit van de bodem te verbeteren en de groei van de planten te stimuleren."

De CEO voegt eraan toe dat ten behoeve van de ontwikkeling van natuurlijke omgevingen op teeltbedrijven het bedrijf ook 500 bijenkorven geïntroduceerd heeft om te helpen bij het bestuivingsproces.

Een van de verpakkingsfaciliteiten van SiCar Farms bevindt zich in Veracruz (Mexico) en is volgens het bedrijf het eerste magazijn in de regio dat volledig door zonne-energie wordt gevoed. De hoeveelheid opgewekte zonne-energie is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar gemiddeld wordt er 38 MWh tot 45 MWh per maand gegenereerd (1 MWh = 1000 KWh). Dit systeem is ontworpen om de hoeveelheid energie te genereren die nodig is om de verpakkingsfaciliteit op volle kracht te laten draaien en het daadwerkelijke energieverbruik tot 70 procent te verminderen.

Gudino zegt: "Onze verpakkingsfaciliteit in Veracruz heeft al 972 zonnepanelen en is de eerste van dit type hernieuwbare energie in het gebied. We hebben andere verpakkingsbedrijven in Mexico: in Colima, één in Jalisco, één in Michoacán en hier in McAllen. Ons doel is om in 2021 in alle vijf faciliteiten voor 100 procent duurzaam te opereren met zonne-energie."

SiCar Farms liet verder weten dat het gebruik van biologisch afbreekbare materialen en recyclebare materialen een belangrijke doelstelling is om milieuvriendelijk te zijn en om de koolstofvoetafdruk te verkleinen. SiCar Farms is bezig zijn verpakkingsmaterialen te veranderen in nieuwe, duurzame materialen gemaakt van maïs met een duurzaamheid van 60 tot 90 dagen, zei hij. Gudino voegt hieraan toe: "Ons gebruik van biologisch afbreekbare verpakkingen zal een positief effect hebben op het verminderen van het gebruik van plastic verpakkingsmaterialen."

Voor meer informatie:
Luis Gudino
SiCar Farms
+1 (956) 581-6080
luis.gudino@limexsicar.com
www.limexsicar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.