Zweedse uitvinding

Net van 100% gerecyclede plastic flessen

Er bestaat nog geen oplossing voor het enorme plasticprobleem in de wereld maar er is nu wel een eenvoudige en snelle manier om het gebruik van plastic wegwerptasjes op de groenten- en fruitafdeling te verminderen.  

Veel mensen gebruiken de Carrier Bag for Life en nemen hun eigen tasje mee naar de AGF-afdeling. De Carrinet Veggio is een Zweedse uitvinding die de manier waarop Scandinaviërs hun verse boodschappen kopen en vervoeren, volgens de ontwikkelaars heeft veranderd. 

Carrinet Veggio is de enige trekkoord AGF-tas op de markt die volledig uit gerecyclede flessen (rPET) is vervaardigd. De tas is veilig voor voedingsmiddelen, BPA-vrij, herbruikbaar en recyclebaar. De tas is in verschillende maten verkrijgbaar en bedoeld om plastic AGF-verpakkingen te vervangen, evenals de gratis plastic tasjes op de groenten- en fruitafdeling in de supermarkt. 

De tasjes zorgen ervoor dat groenten en fruit langer vers blijven. De Carrinet is bovendien wasbaar, sneldrogend en beschermt tegen schimmels en bacteriën. Volgens een artikel op eat-drink-sleep.com kunnen consumenten door deze tas te gebruiken hun gebruik van plastic tassen jaarlijks met ruim 250 tassen verminderen, wat neerkomt op ongeveer 225 kilo per jaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven