Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slechts 14% van de glastuinbouwondernemers Almeria is verzekerd

Uit gegevens gepubliceerd door de verzekeringsmaatschappij Agroseguro is slechts 14 % van de glastuinbouwondernemers in het Spaanse Almería verzekerd in het verzekeringsplan 2018. Naar aanleiding hiervan heeft de telersorganisatie COAG Almeria een informatiedag georganiseerd in Vicar. De telers zijn hier geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen en kenmerken en garanties van de glastuinbouwverzekering .

De agrarische verzekering voor beschermde gewassen is alleen van toepassing op de onder glas geteelde groenten, hoewel tijdens de groeicyclus ook de kassen zelf verzekerd kunnen worden. De risico's, die door deze verzekering gedekt worden, zijn hagel, vorst, wind, weinig voorkomende risico's als brand, virusziekten en overige extreme weersomstandigheden. 

De periode waarvoor de verzekering kan worden afgesloten loopt van 1 juni 2019 tot 15 september 2019: alle klimatologische risico's en het risico van virusziekten is dan gedekt. 'We moeten er rekening mee houden dat de dekking voor virusziekten niet later dan 15 dagen na het planten kan worden afgesloten', voegt Antonio Moreno vertegenwoordiger van de COAG toe. Als de verzekeringsnemers het risico van virusziekten echter niet willen mee verzekeren, is het mogelijk de verzekerde periode te verlengen tot 30 oktober. 

Tijdens de informatiedag kregen de bezoekers ook een beeld van  de kosten van een verzekering per hectare, afhankelijk van het soort gewas. Bijvoorbeeld het verzekeren van de tomatenteelt kost ongeveer €600 per hectare en wanneer de kassen meeverzekerd worden €750. De pompoenteelt kan vanaf  €350 verzekerd worden en inclusief kassen vanaf €500. De teelt van de California paprika kan verzekerd worden vanaf €200 en inclusief kassen vanaf € 350.

Antonio Moreno geeft ook aan dat er het hele jaar door overleg plaatsvindt tussen de COAG, Enesa, Agroseguro en andere organisaties met als doel te komen tot verander- en verbetervoorstellen voor de agrarische verzekering, zodat dat deze steeds beter wordt afgestemd op de behoeften van de telers. 

Voor meer informatie:
José Antonio Moreno Moreno
Responsable de Seguros Agrarios de COAG Andalucía 
+34 619 301 754

Publicatiedatum: