Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Afgezien van Frankrijk

Bayer krijgt Flipper wereldwijd

Bayer en AlphaBio Control hebben een overeenkomst getekend voor de verkoop van Flipper, een biologisch bestrijdingsmiddel dat is ontwikkeld door AlphaBio. Onder de voorwaarden van deze overeenkomst verleent AlphaBio Bayer wereldwijd exclusieve rechten (met uitzondering van Frankrijk) om Flipper voor gebruik in de landbouw en andere sectoren te verhandelen.

Flipper is een bio-insectide formule op basis van een werkzame stof die volledig is verkregen uit het bijproduct van de extra vergine olijfolieproductie. Het bestrijdt plagen via contact - door verstoring van de celfunctionaliteit en voedingsactiviteit. Flipper bevat natuurlijk voorkomende carbonzuren met een lange keten die deel uitmaken van het normale dagelijkse dieet van zoogdieren, vogels en ongewervelde dieren. Het is veilig voor gebruikers, selectief voor gewassen, bestuivers en nuttige geleedpotigen en is vrijgesteld van de maximale residu limiet (MRL) en invoertoleranties, vastgesteld door de Europese Unie. Het is al in veel EU-landen geregistreerd als gewasbeschermingsmiddel en er worden inspanningen geleverd om het voor veel gewassen en met een breed werkingsspectrum in en buiten Europa te kunnen gebruiken.

"Bayer is er trots op de wereldwijde rechten voor Flipper te krijgen van onze partner AlphaBio, zodat we telers kunnen helpen bij hun bijdrage aan de wereldwijde voedselzekerheid", aldus Hartmut van Lengerich, Global Head of Crop Protection Asset Management bij Bayer. "Telers bestrijden elk seizoen zuigende insectenplagen zoals bladluizen, wittevlieg en tripsen. Als één van de aanbieders van gewasbeschermingsoplossingen is Bayer blij om telers over de hele wereld een nieuwe tool te bieden om gewassen duurzaam te beschermen", zei Van Lengerich.

Voor meer informatie:
Bayer
www.bayer.com

Publicatiedatum: