Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Van den Elzen Plants voltooit eerste fase in Siberië

Binnen vier maanden een veld vol frambozenplanten

Tholen - “Als de planten er niet op tijd hadden gestaan, dan hadden we een heel seizoen gemist en konden we volgend jaar pas beginnen. We hebben enorme steun gehad aan alle leveranciers die ervoor hebben gezorgd dat we toch op tijd klaar waren”. Aan het woord is Frank Coppens, directeur van Van den Elzen Plants, dat als dank voor deze inzet het project mooi in beeld bracht.

Op 4 maart 2019 kocht de plantenkweker 43 hectare grond in glastuinbouwgebied Siberië in Maasbree. Een krappe vier maanden later, op 1 juni 2019, konden de frambozenplanten het 25 hectare grote veld op. Er werden ook bassins aangelegd en er werd begonnen aan de bouw van de loods met daarin watertechniek.

Nu die werkzaamheden zijn afgerond, zit fase 1 er voor Van den Elzen Plants op. “Over een periode van jaren zullen we er ook kassen op realiseren”, vertelt Frank. “We starten daarmee aan de andere kant van het perceel en werken zo langzaam naar het veld met frambozenplanten toe. Er komt ook een koeling waarin de planten worden bewaard tot het moment van aflevering bij de kwekers.”

Huisvesting op eigen terrein
Op de planning staat ook huisvesting voor arbeidsmigranten. “In totaal hebben we momenteel zo’n 500 arbeidsmigranten aan het werk. Twintig procent daarvan kunnen we zelf huisvesten, voor de anderen besteden we de huisvesting uit. In de toekomst willen we er zelf meer de regie over hebben. We willen de verhoudingen het liefst in balans. De huisvesting van arbeidsmigranten vormt een steeds grotere uitdaging. We moeten ons uiterste best doen om er zeker van te zijn dat de mensen die het goed doen, ieder jaar terugkomen. Gelukkig kunnen we bogen op een behoorlijke groep loyale mensen die steeds weer terugkomen. Er zijn elk jaar ook nieuwelingen bij. Werving doen we bij voorkeur zelf, zodat we echt een band op kunnen bouwen met de mensen.”

Voor meer informatie:
Van den Elzen Plants
+31 (0)413 - 216 200 
info@vandenelzenplants.com 
www.vandenelzenplants.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven