Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse tomatenprijzen stijgen

Er is een goede beschikbaarheid van tomaten in de Verenigde Staten, hoewel er de laatste vier of vijf weken ook een prijsstijging heeft plaatsgevonden. "We weten niet zeker hoe dit komt," zegt Alex Duvall van Vida Fresh, een in Morro Bay, Californië gelegen bedrijf. Hij vertelt dat er een mogelijke factor is die de prijsstijging kan verklaren: de VS gaat binnenkort een tarief van 17,5 % instellen op de Mexicaanse tomatenimport.

Eén van de vele gewassen die Vida Fresh teelt zijn tomaten, inclusief de Tasti-Lee trostomaat, die geteeld wordt in een aangepaste omgeving, een soort tunnel van netten. "We zorgen afwisselend voor zon en schaduw en we kunnen de netten snel van de constructie halen," zegt Duvall. "Zeven tot acht jaar geleden hadden we nog grote Israëlische kassen, maar deze werden in 2010 verwoest door orkanen. Hierdoor werden al onze dure kassen met de grond gelijk gemaakt. Gelukkig konden we nog wel veel netten en palen redden, en deze hebben we gebruikte om ideale groeiomgevingen voor onze Tasti-Lee tomaten te creëren."

Vraag neemt ook toe
Hoewel Vida’s teeltbedrijf in het zuiden van Neder-Californië ligt, zegt Duvall dat er in het noorden van her schiereiland nu ook trostomaten worden geteeld.

De vraag naar tomaten lijkt sterk te zijn, aangezien het bedrijf zijn productie dit jaar met ongeveer 25% heeft vergroot ten opzichte van vorig jaar. "Contractueel gezien zouden we 80 % van de huidige oogst moeten telen, maar we telen wat meer zodat we extra ruimte hebben om mee te spelen op de markt. Dit is ongeveer één lading per week," zegt Duvall. Hij voegt toe dat het huidige seizoen rond half juli zal eindigen.

Hij merkt daarnaast op dat de prijs voor trostomaten redelijk gelijk is aan vorig jaar. "Maar het is op dit moment hoger dan we hadden verwacht, gezien de lagere prijs van de laatste weken," zegt hij.

Voor meer informatie: 
Alex Duvall 
Vida Fresh Inc.
+1 (805) 772-7020 
Alex@vidafresh.com  
www.vidafresh.com

Publicatiedatum: