Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overschakeling van asperges naar zachtfruit en verhuizing gesprek van de dag

Fotoreportage Großmarkt Keulen

Binnen de Duitse groothandel werd het aspergeseizoen van dit jaar afgelopen weekend officieel beëindigd. Ook op de Großmarkt in Keulen arriveerden de laatste lokale asperges van het jaar in goede hoeveelheden en deze werden ook tegen goede prijzen verkocht. Nu richt men zich op bessen, steenfruit en meloenen van over de hele wereld. FreshPlaza was onlangs ter plaatse en sprak met de daar gevestigde handelaren en het marktbureau.

Ga hier naar de fotoreportage.

Naast de seizoensproducten en de dagelijkse handel is de toekomstige verhuizing van de Großmarkt nog steeds een gevoelig onderwerp onder de Großmarkthandelaren in Keulen. In 2023 zouden de poorten aan de Marktstraße (in het hart van stadsdeel Südstadt) definitief gesloten moeten worden en moet er een compleet nieuwe standplaats in Marsdorf – direct naast de snelweg tussen Keulen-West en Frechen – gebouwd worden.

Ondanks de ambitieuze plannen van de stadsraad lopen de onderhandelingen tussen het stadsbestuur en de Keulse belangengemeenschap slepend. De tussenbalans: een definitieve beslissing over de toekomst van de Großmarkt is nog altijd niet genomen en de eerste spadesteek op het nieuwe grondstuk blijft nog steeds uit. Onzekerheid is er volop op het marktterrein: "Een definitief einde van de Großmarkt is zelfs niet uit te sluiten“, zegt men daar.

Ga hier naar de fotoreportage.

Voor meer informatie:
www.koelner-grossmarkt.de  

Publicatiedatum: