Pedro Garcia, Agrícola Santa Eulalia:

"Jaarlijks verpakken we zo'n 25 miljoen kilo broccoli en bloemkool"

Tholen - Dit jaar blaast Agrícola Santa Eulalia uit Murcia 25 kaarsjes uit. Het bedrijf werd opgericht door de broers Francisco en Juan Mula, waarvan de voorouders al sinds jaar en dag actief waren in de Spaanse teelt en ook de volgende generatie heeft met drie zonen en een dochter al hun intrede in het bedrijf gedaan. Bekendheid hebben de broers verworven met het eigen merk Mr. Broko.

"Onze belangrijkste exportmarkten zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Canada. 95% van ons volume wordt geexporteerd, hoofdzakelijk naar retailklanten. Daarnaast hebben we 12 jaar geleden de export naar het Midden-Oosten opgepakt. Destijds waren we hierin pionier, inmiddels hebben we meer concurrentie gekregen op deze markt", vertelt sales manager Pedro Garcia.


Pedro Garcia (links) met de familie Mula

Met Spaanse bloemkool en broccoli voorziet Agrícola Santa Eulalia tevens al jaren de Spaanse retail. Het bedrijf heeft een areaal van 1.500 hectare broccoli, bloemkool en andere brassica's tot haar beschikking. Ook druiven en vroege nectarines behoren tot het productassortiment. "Dit jaar hebben we ook veel witte kool verwerkt. Broccoli verkopen we ook veel 'op ijs' om richting verre bestemmingen de versheid te garanderen", aldus Pedro.

Een rondleiding in het pakstation in Totana toont de veelheid aan klanten en verpakkingsmogelijkheden. De groenten en fruit worden door Agrícola Santa Eulalia in een drietal inpaklocaties verpakt. "We hebben eigen teelt in onder meer Murcia, Albacete, Granada, Campo de Cartagena. Dankzij onze eigen teelt kunnen we een continue levering aan onze klanten garanderen. Jaarlijks verpakken we zo'n 25 miljoen kilo broccoli en bloemkool", vertelt Pedro.  

De klantenkring varieert van de topretailers tot discounters. "We hebben het volume om het hele spectrum van de retail te bedienen", concludeert de sales manager. Volgens Pedro is de teelt dit jaar vrij vlak verlopen en waren er weinig excessen. "Wel is er een toenemende concurrentie vanuit andere teeltgebieden in Spanje, maar gelukkig is de  Murcia-regio goed voor 85% van het totale teeltgebied."

Voor meer informatie:
Pedro M. García Belmonte 
(Export Area Manager)
Agrícola Santa Eulalia S.L.
Dip. Lébor s/n. Totana, Murcia. Spain
T: +34 968425131
M: +34 650379802
export@agricolasantaeulalia.es
www.agricolasantaeulalia.es


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven