Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Graig Thomas van CN Seeds

"We hebben al basilicumrassen die meeldauwbestendig zijn"

"De nieuwe meeldauwbestendige basilicumrassen die ontwikkeld werden door een team van de Rutgers Universiteit in New Jersey en Van Drunen Farms (VDF) blijken een zeer goede afweer tegen meeldauw te hebben," vertelt Graig Thomas, commercieel directeur van CN Seeds. 

Van Drunen Farms plantte en oogstte al honderden hectare basilicum die meeldauwbestendig waren (DMR) en dit heeft tot fors hogere opbrengsten van zowel biologische als conventionele basilicum geleid. Deze rassen worden nu op de Spaanse en Europese markt geïntroduceerd door CN Seeds.

"Deze DMR-rassen zijn in de praktijk getest om hun effectiviteit te garanderen. Voor telers is het van vitaal belang om over de juiste zaden voor hun omstandigheden en klimaat te kunnen beschikken. Als deze dan ook nog eens productiever en beter houdbaar zijn, dan kunnen de opbrengsten met wel 15% tot 20% hectare toenemen," vervolgt Thomas. 

"Dit jaar hebben we een afdeling in Spanje geopend en daar een permanente vertegenwoordiger aangesteld, Pablo Zapatería. Hij heeft enorm veel ervaring in deze sector, met name binnen het segment vers gesneden AGF. Spanje is een belangrijke en strategische markt voor heel Europa. CN Seeds heeft al meer dan 20 jaar nauwe banden met dit land. Sinds onze oprichting hebben we contact met Spaanse klanten. Het openen van een afdeling hier is de manier om al onze Spaanse klanten en partners nog beter van dienst te kunnen zijn," legt Thomas uit. 

Rutgers Passion DMR-basilicum

Zaden voor baby leaf, aromatische kruiden, oosterse groenten, microgroenten en bloemen zijn een aantal van de belangrijkste producten van CN Seeds. "Nu de vraag naar deze populaire producten een sterke groei doormaakt, is het cruciaal dat we zaden aan kunnen bieden die bestand zijn tegen ziekten en plagen," aldus Thomas.  

"De vraag naar aromatische kruiden neemt ook op de Europese markt gestaag toe en ook hier heeft men dus zaden nodig. Bij CN Seeds richten we ons op rasseninnovatie waarmee we de consument verrassen en het product aanpassen aan de veranderde omstandigheden voor de telers."

De gepatenteerde meeldauwbestendige Rutgers-basilicumzaden kwamen een paar maanden geleden pas op de markt. De nieuwe rassen Rutgers Devotion DMR, Ruthers Obsession DMR en Rutgers Passion DMR werden toegevoegd aan de lange lijst van bestaande basilicumrassen. 

CN Seeds werd in 1990 opgericht. Ondanks dat het een familiebedrijf  zonder aandeelhouders is, heeft het de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Het bedrijf exporteert zo'n 65% van haar zaden naar Europa en andere overzeese markten, waarbij met name in Spanje de vraag zeer sterk is. 

 

Voor meer informatie:
Pablo Zapatería
Head of Sales and Development
(Spain and France)
CN Seeds
T: +34 (0) 6629 26270
pablo.zapateria@cnseeds.es
cn-seeds.co.uk 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven