Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toekomst van indoor teelt besproken op Indoor AgTech

Welke rol zal er in de toekomst zijn weggelegd voor indoor teelt en hoe zal vertical farming zich ontwikkelen? Er gebeurt veel: investeerders vinden hun weg naar de sector, de groeimogelijkheden worden steeds groter en er worden samenwerkingsverbanden aangegaan. Aan de andere kant gaan bedrijven failliet, is er sprake van een zeepbel en staat de winstgevendheid en schaalbaarheid van de sector regelmatig ter discussie. Op Indoor AgTech in New York werd gesproken over de toekomst van de sector en de relatie met de detailhandel en consumenten.


Walter Robb 

Indoor AgTech verenigt meer dan 300 bedrijven die geïnteresseerd zijn in deze branche en afkomstig zijn uit verschillende delen van de versketen - van technische leveranciers en veredelaars tot telers en detailhandelaren - en laat zien dat er veel belangstelling is voor de markt. Paneldiscussies en gesprekken moeten de sector helpen zijn weg te vinden naar een duurzame toekomst.

Dat er mogelijkheden zijn voor vertical farming wordt door veel sprekers op het evenement benadrukt. Walter Robb, voormalig CEO van Whole Foods, ziet bijvoorbeeld een verstoring in de voedselwaardeketen die hij nog nooit eerder heeft gezien en is van mening dat er kansen zijn voor indoor farms, omdat ook de detailhandelssector wordt aangespoord om te innoveren en het belang van producten groot is. Hij zegt dat indoor farms ook op deze kansen moeten inspelen: door over te stappen op gunstige producten en hun verhaal te vertellen aan bijvoorbeeld detailhandelaren en consumenten, maar ook door de consument in contact te brengen met de teler, waarbij ze voedings- en verhaalaspecten delen.


Sanjeev Krishnan, Tobias Peggs, Caleb Harper & Danielle Gould

Transparantie
Transparantie was een terugkerend thema in de discussies op de eerste dag van de Indoor AgTech. Terwijl exploitanten zoals Tobias Peggs van het vertical farmingbedrijf Square Roots enerzijds uitleggen hoe zij hun volledige waardeketen van zaad tot detailhandel hebben geïntegreerd en hoe bijna 4 procent van hun verpakkingen door de consument worden gescand, waarbij gegevens over het product worden verstrekt, worden deze individuele gesloten ketens ook gedefinieerd als een van de uitdagingen voor de industrie.

"Veel bedrijven in de indoor teelt verklaren dat ze een R&D-bedrijf, softwareleverancier, distributeur en ontwikkelaar van eigen producten zijn," zegt Caleb Harper van het OpenAg Initiative. Hij betwijfelt of deze individuele geïntegreerde ketens voor het vertrouwen zullen zorgen dat nodig is om de sector te upscalen en verder te ontwikkelen. Hij pleit voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in een deel van de waardeketen en verzamelde informatie optimaliseren en delen, zodat de industrie ontwikkeld wordt, evenals het vertrouwen van zowel investeerders als consumenten. "We moeten leren van de fouten die in de sector zijn gemaakt. Of het nu gaat om de VS, Japan of zelfs Nederland, sommige problemen zijn uniek, maar er bestaan standaarden. De glastuinbouw is geschaald dankzij het creëren en delen van deze standaarden."


Martin Veenstra, Head of Global Strategy, Indoor Farming bij Certhon neemt deel aan de sessie From Pilot to Mainstream: Automation and Systems Design to Transform Horticulture. 


Roel Janssen en Blake Lange van Signify tonen de onlangs gelanceerde Production Module en GrowWise Control System  


Irving Fain & Tom Colicchio van Bowery Farming bij Indoor AgTech

De sector stimuleren
Andere onderwerpen die tijdens het evenement aan de orde komen zijn o.a. investeringsmogelijkheden en wat er nodig is om de juiste financiering te krijgen. Vandaag de dag zijn er meer glastuinders die gebruik maken van automatisering en zullen ook meer technische leveranciers delen wat ze de industrie kunnen bieden. 

De fotoreportage van dit event volgt later. 

Publicatiedatum: