Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlands zachtfruitseizoen in volle gang

Tholen - Bij Berry Brothers is het Nederlandse zachtfruitseizoen in volle gang, zo is ook het rodebessenseizoen gestart. Met Nijs van Zuilen doen we een rondje langs de velden.



Rode bessen
"Sinds vorige week zijn we het ras Junifer aan het plukken onder de tunnel. We zijn, denk ik, dit jaar een weekje later buiten begonnen dan vorig jaar”, zegt Nijs van Zuilen. "Door de gunstige weersomstandigheden tijdens de vruchtzetting zien we weer een mooie volle tros. We verwachten dit jaar weer jaarrond rode bessen aan te kunnen bieden. Dit jaar gaan we over enkele weken voor het eerst een beperkt volume zwarte en witte bessen plukken."

Frambozen
"We hebben in totaal 7 hectare frambozen van begin juni tot ongeveer november. Met de teeltplanning hebben we ingezet dat we in deze periode constant 1 ha in productie hebben. Naar verwachting gaan we binnen twee weken van de kasteelt naar de beschermde teelt buiten. Ook dit jaar hebben we gekozen in onze frambozen voor het ras Kwanza", vertelt Nijs

Bramen
Op dit moment zijn we nog bezig met het oogsten van bramen in de koude kas. Gelukkig zien we de prijzen de laatste dagen weer naar een normaal prijsniveau gaan. We gaan over een kleine twee weken over naar het oogsten buiten met het ras Lochness. Ons oogstseizoen loopt tot ongeveer november", vertelt de teler.

Blauwe bessen
"Eind volgende week gaan we weer de eerste Nederlandse blauwe bessen oogsten, we starten dan met het vroege ras Duke. We zien dat er op dit moment weinig product aanwezig is in de markt. Dat is een goed begin om met de Nederlandse blauwe bessen te beginnen", besluit Nijs.

Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers
Nijken 18
6088 NR Roggel
+31(0)6 4670 8453
n.vanzuilen@berrybrothers.nl
www.berrybrothers.nl