Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Californische aardbeientelers krijgen er nieuwe substraatbak bij

De ontwikkelingen in het Amerikaanse Californië gaan hard op het gebied van zachtfruit. Daar past de vraag naar een geschikte meermalige aardbeienteeltbak voor gotensystemen in California bij, zo dachten ze bij Beekenkamp Verpakkingen. Het bedrijf ontwikkelde  een nieuwe aardbeienteeltbak 'California aardbeien substraatbak'.

De 'California aardbeien substraatbak' van Beekenkamp is een stevige teeltbak van 1 meter die past op bekende gootsystemen van onder andere Meteor Systems (GM 18-160) en Haygrove Ltd (Haygrove 16 / B200). Daarnaast past deze aardbeiensubstraatbak ook op een table top aardbeiteeltsysteem welke in Europa veel wordt gebruikt, aldus de ontwikkelaars.

Sturing en drainage
Met een volume van meer dan 18 liter is de bak geschikt om het gewas goed te kunnen sturen in water en voeding. Er kunnen 10 -14 aardbeiplanten per substraatbak geplant worden, afhankelijk van aardbeienras en planttijd.

Het bodempatroon en de draingaten van de California aardbeiensubstraatbak zijn zo ingedeeld dat het drainwater goed wordt weggevoerd en het drainwater gerecycled kan worden bij gebruik van waterretourssystemen. Dit levert direct voordelen op voor het milieu en daarnaast een besparing op kosten, aldus de producent. "Er kan met veel minder water en meststoffen worden geteeld."

Twee varianten
De California substraatbak van Beekenkamp kan worden geleverd met trosondersteuning. Als de teler gebruik maakt van trosbanden, is de substraatbak zonder trosondersteuning beter geschikt. De hoogte van de pootjes onder de substraatbak is 13,5 mm. De substraatbak is licht van gewicht en de constructie zorgt ervoor dat alle zijdes van de bak strak in vorm blijven als de substraatbak gevuld wordt.

Duurzaam hergebruik
Beekenkamp Verpakkingen ontwikkelt kunststofproducten van duurzaam PP gerecycled materiaal geschikt voor jarenlang gebruik. Door het gebruik van materialen die gestoomd en gewassen kunnen worden, zijn de Beekenkamp substraatbakken elk seizoen opnieuw te gebruiken.

Alle specificaties op een rij :

Type 7419: California aardbeien substraatbak (1 m) 
-pallet aantal: 894 stuks
-40ft HC container: 19.668 stuks

Type 7418: California aardbeien substraatbak met trosondersteuning (1 m)
-pallet aantal: 745 stuks
-40ft HC container: 16.390 stuks

-Poothoogte: 13,5 mm
-Geschikt voor diverse type goten:
*Meteor GM 18- 160
*Haygrove 16
*Haygrove B200

-Geschikt voor table top systemen

-Materiaal: PP gerecycled materiaal

Voor meer informatie:
Beekenkamp Verpakkingen
www.beekenkamp.nl 
sales@beekenkamp.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven