Opbouw van eigen veredelingsprogrammas voorzien

KWS breidt uit naar groentezaadveredeling met overname Pop Vriend Seeds

Zaadleverancier KWS SAAT SE maakte vandaag bekend dat het bedrijf een overeenkomst tot overname van Pop Vriend Seeds uit Andijk heeft getekend. Pop Vriend Seeds is marktleider in spinaziezaad en beschikt daarnaast over een portfolio van andere groentegewassen. Het in 1956 opgerichte en sindsdien sterk gegroeide bedrijf behaalde in 2017/2018 een omzet van circa 75 miljoen euro, getuigend van een boven gemiddelde marktgroei. Deze acquisitie versterkt de groei in omzet en bedrijfsresultaat van KWS. Daarnaast draagt deze acquisitie bij aan het behalen van de strategische doelen van KWS. Naar verwachting wordt de transactie per 01.07.2019 afgerond.


Dr Hagen Duenbostel KWS

Nieuw bedrijfsonderdeel voor groentezaadveredeling
De globale groentezaadmarkt wordt geschat op ruim 5 miljard euro en groeit nog steeds. Belangrijke factor voor de sterk stijgende productie van groenten is toenemend bewustzijn voor gezonde, vitaminerijke voeding gepaard met een sterk groeiende wereld bevolking. KWS heeft zich als strategisch doel gesteld om de huidige sterke positie die het als zaadveredelingsbedrijf inneemt verder te versterken. Om dat te bereiken doet KWS in de komende jaren stapsgewijs investeringen. De basis van de strategie is de opbouw van eigen groenteveredelingprogrammas. Daarnaast wordt er gezocht naar mogelijkheden om rassen te licenseren. De nieuwe activiteit zal zijn hoofdkantoor in Wageningen hebben.


Lara Timmerman CEO Pop Vriend Seeds

Verder onderzoekt KWS andere mogelijkheden tot acquisitie en zet met de overname van Pop Vriend Seeds een stap in deze richting. “We verwelkomen onze nieuwe collega’s en we verheugen ons erop om het bedrijf met alle medewerkers door te laten groeien, samen met alle klanten” zegt Dr. Hagen Duenbostel, CEO van KWS. Hij licht toe dat “met de acquisitie, KWS een positie verwerft in een aantrekkelijke, groeiende markt, die volledig inspeelt op de trend van gezonde voeding. Wij ontwikkelen al 160 jaar succesvol zaadgoed voor de landbouw. Deze ervaring gebruiken wij om de groentezaadpoot op te zetten.”


Hoofdkantoor KWS

"We zijn erg enthousiast over KWS, een familiebedrijf met een lange geschiedenis en duurzame ambitie in de plantenveredeling. KWS streeft naar voortzetting en uitbreiding van onze activiteiten vanuit onze locatie in Andijk, goed nieuws voor onze mensen, hun families en onze klanten wereldwijd", aldus Lara Timmerman CEO van Pop Vriend Seeds.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven