Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uzbekistan Agro Expo

"Oezbekistan is snelgroeiende markt voor glastuinbouwprojecten"

Als een internationaal opererend bedrijf niet deelneemt aan de GreenTech, dan valt dat op en zou je verwachten dat er goede argumenten voor zijn.

Dat is ook zo in het geval van AgrowTec Greenhouse Projects BV, dat al lang geleden besloot om alleen deel te nemen aan lokale beurzen in het land waar ze actief zijn en om niet deel te nemen aan GreenTech, zodat ze dichterbij hun lokale markt kunnen blijven.

Door deze beslissing was AgrowTec dus niet aanwezig bij de GreenTech, maar wel bij de Uzbekistan Agro Expo die tegelijkertijd in  Tashkent plaatsvond.

Dankzij de nieuwe president en de aangepaste teeltstrategie in het land is Oezbekistan een snelgroeiende markt voor agrarische projecten geworden, voornamelijk voor glasgroentenprojecten.

AgrowTec heeft tijdens de beurs een contract getekend voor een turnkeyproject van vijf hectare waarop tomaten zullen worden geteeld. Tijdens het evenement hebben ze daarnaast naar eigen zeggen ook veel nieuwe contacten opgedaan.

"We zijn zeer optimistisch, hoewel er concurrentie van over de hele wereld actief is in deze markt", zegt Eric van der Klauw van AgrowTec. 

Tijdens de Expo werden er verschillende presentaties gehouden voor telers en mogelijke investeerders, die de aanwezige bedrijven ook zeker nieuwe opdrachten zullen opleveren.

Bij het Holland Paviljoen van de Expo was er veel interesse in de aanwezige kennis. De aanwezigheid van Meeuwes Bouwer van de Landbouwraad werd ook zeer gewaardeerd en op onderstaande foto is hij in gesprek met de Oezbeekse minister van Landbouw, Jamshed Hodjaye, en de directeur van AgrowTec, Eric van der Klauw.

Eén van de onderwerpen waarover werd gesproken werd, was welk type kas het beste bij de Oezbeekse markt past en welke installaties hierbij passen. "Nu er veel goedkope en hightech mogelijkheden worden aangeboden in de ontwikkelende markt, is het belangrijk om uit te leggen waarom het nodig is om vooral in Nederlandse technologie en kennis te investeren," zegt hij.

 

Voor meer informatie:
AgrowTec
Erik van der Klauw
evdklauw@agrowteam.com
www.agrowtec.com
Publicatiedatum: