Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

285.000 ton

Marokko heeft exportquotum tomaten naar EU bereikt

In de exportovereenkomst voor tomaten tussen de EU en Marokko is een maximaal exportquotum opgenomen, vastgesteld op 285.000 ton. Volgens informatie van het directoraat-generaal Belastingen en Douane van de Europese Commissie heeft Marokko in het afgelopen tomatenexportseizoen, dat liep van 1 oktober 2018 (week 40) tot 31 mei 2019 (week 22), de totale toegestane hoeveelheid geëxporteerd.

Dat werd meegedeeld in het laatste bulletin van het Observatorium voor Markten en Prijzen dat de Andalusische Raad voor Landbouw uitgeeft. Hierin werden de resultaten van week 22 en 23 van de bedekt geteelde groenten en fruit geanalyseerd.

In deze tijd van het jaar, begin juni, wordt het tomatenaanbod van Almería flink verkleind, hetgeen een aanzienlijke stijging van de telersprijzen met zich meebrengt. Veel teeltbedrijven zijn bezig met de voorbereidingswerkzaamheden voor het komende seizoen. Het is ook het moment dat de oogst van zomertomaten langzaamaan begint.

In juni beschikken de meeste Europese landen over eigen oogst, wat betekent dat de Andalusische tomaat terrein verliest en de nationale Spaanse markt een cruciale rol gaat spelen als afzetmarkt voor de tomaten uit de regio.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven