'Buur on Tour':

Zwitserse AGF koeriersdienst stopt vanwege te kleine vraag

Regionaal AGF voor lokale consumenten. Dit is het concept van 'Buur on Tour', de Zwitserse aan-huis-koeriersdienst voor lokaal AGF. Maar na twee jaar blijkt dat er geen vraag naar is. 

Dit betekent het einde voor 'Buur on Tour' in Olten Zofingen. Dat is ook de titel van de mail aan de consumentenn die half juni werd verstuurd. Sarina Anderegg van 'Buur on Tour': "We stoppen omdat het niets oplevert. De kosten van het samenstellen van het assortiment waren groter dan de vraag." Afhankelijk van de bestelling wordt elke doos gevuld met seizoensAGF en dan afgeleverd door Swiss Post. Eens per week, op vrijdag, wordt de bestelling bij de klant afgeleverd.

'Te veel werk voor mij alleen'
Roman Grob van 'Buur on Tour' en groenteteler: "De vraag nam de laatste maanden steeds meer af en ons aflevergebied is te groot voor zo'n kleine vraag. Het zou voor mij alleen veel te veel werk zijn."

"We begonnen in 2017 met drie mensen. Na een jaar vertrok één van onze partners." Ze gingen verder met de Andereggs, maar verwachtten een hogere vraag, vooral na een veelbelovende start.

De producten van de twee bedrijven blijven te koop op de markt en aan het bedrijf. Maar het idee van online bestellen is er nog. Grob: "Er zijn veel mensen die online regionale producten willen bestellen."

Bron: Zofinger Tagblatt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven