Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Water zorgt voor overlast en overstromingen op Britse velden

Zware regenbuien hebben voor serieuze overstromingen gezorgd in Lincolnshire, nadat vorige week in slechts twee dagen evenveel regen is gevallen als normaal in twee maanden. De ergst getroffen gebieden liggen in Wainsfleet, waar ongeveer 600 mensen zijn geƫvacueerd.

Een groententeler die dicht in de buurt woont zei dat zij geluk hebben gehad en dat maar 10 % van de aardappelen en 5 % van de groenten beschadigd zijn door de regen, terwijl bij telers die minder dan 5 km bij hem vandaan wonen de meeste gewassen volledig zijn verwoest en onder water staan.


Onze machines kunnen dan wel vast in de modder zitten, maar onze sterke #oogstteams vechten zich wel door de doordrenkte velden om ervoor te zorgen dat de schappen van de supermarkten in het VK gevuld blijven met onze heerlijke #Lincolnshire #Brassicas! Post op Twitter van TH Clements

Richard Ince van TH Clements, een grote brassicateler in het naastgelegen Boston, zei dat het erg zwaar is om nu op het veld te werken. "De omstandigheden zijn zwaar op het moment. Het is lastig om zware machines op de velden te gebruiken, omdat alles enorm nat is. De hoeveelheid water neemt langzaam af, maar voor vanavond wordt er nog meer regen verwacht. Er liggen al meerdere plassen met water op het veld, wat betekent dat de gewassen flink beschadigd zullen zijn."

 

Publicatiedatum: