Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Water zorgt voor overlast en overstromingen op Britse velden

Zware regenbuien hebben voor serieuze overstromingen gezorgd in Lincolnshire, nadat vorige week in slechts twee dagen evenveel regen is gevallen als normaal in twee maanden. De ergst getroffen gebieden liggen in Wainsfleet, waar ongeveer 600 mensen zijn geëvacueerd.

Een groententeler die dicht in de buurt woont zei dat zij geluk hebben gehad en dat maar 10 % van de aardappelen en 5 % van de groenten beschadigd zijn door de regen, terwijl bij telers die minder dan 5 km bij hem vandaan wonen de meeste gewassen volledig zijn verwoest en onder water staan.


Onze machines kunnen dan wel vast in de modder zitten, maar onze sterke #oogstteams vechten zich wel door de doordrenkte velden om ervoor te zorgen dat de schappen van de supermarkten in het VK gevuld blijven met onze heerlijke #Lincolnshire #Brassicas! Post op Twitter van TH Clements

Richard Ince van TH Clements, een grote brassicateler in het naastgelegen Boston, zei dat het erg zwaar is om nu op het veld te werken. "De omstandigheden zijn zwaar op het moment. Het is lastig om zware machines op de velden te gebruiken, omdat alles enorm nat is. De hoeveelheid water neemt langzaam af, maar voor vanavond wordt er nog meer regen verwacht. Er liggen al meerdere plassen met water op het veld, wat betekent dat de gewassen flink beschadigd zullen zijn."

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven