Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kas van 5000 m2 voor kwekerij Dalmonte

Op 17 juni 2019 werd de nieuwe kas van maar liefst 5000 m² in gebruik genomen. Door deze uitbreiding kunnen er nieuwe rassen worden geteeld en nieuwe potentiële markten worden aangeboord. Kwekerij Dalmonte Guido e Vittorio zal op deze manier nieuwe medewerkers kunnen aantrekken en de controle over alle stadia van de toeleveringsketen kunnen vergroten.

Klik hier om alle foto's te bekijken!
De buitenkant van de nieuwe kas

"We hebben deze nieuwe kas verkregen mede dankzij het Agricultural Fund for Rural Development van de regio Emilia Romagna. We zijn erg trots dat we op ons eigen grondgebied kunnen uitbreiden en we zijn er erg op gebrand ontwikkeling lokaal te brengen", zegt Nicola Dalmonte.

Klik hier om alle foto's te bekijken!
Nicola Dalmonte 

De jaarlijkse aantallen van Dalmonte zijn zeer respectabel: 1 mln onderstammen en 500.000 fruitbomen. Dankzij de nieuwe kas zullen deze aantallen stijgen.

Roberto Savini

"Momenteel exporteren we 25% naar 40 landen, maar nu hebben we een groter potentieel en kunnen we ook andere soorten bomen, zoals granaatappelbomen, kweken” zegt directeur Roberto Savini. 

Klik hier om alle foto's te bekijken!
Groepsfoto

Ook de openbare bestuurders, zoals de burgemeester van Brisighella Massimiliano Pederzoli, die van Faenza Giovanni Malpezzi en de president van de regio Emilia Romagna, Stefano Bonaccini, kwamen een kijkje nemen.

Stefano Bonaccini

"De familie Dalmonte heeft niet alleen haar roots het gebied, maar is ook bekend om haar ondernemersvaardigheden en ondernemerschap. Het is een grote voldoening om te zien hoe de fondsen worden geïnvesteerd door bedrijven zoals Dalmonte", zei Stefano Bonaccini.

Klik hier om alle foto's te bekijken!
Het knippen van het lint

Na het knippen van het lint werd de kas bezocht. Deze beschikt over basale verwarming, mogelijkheid van koeling door de opening van enkele delen en geautomatiseerde fertigatie en irrigatie. 

De familie Dalmonte met een aantal medewerkers

Een van de sterke punten van de kwekerij is het microvermeerderingslaboratorium. Daarnaast is er ook veel aandacht voor de verschillende fasen van de aanpassing van de installatie met watervernevelingssystemen om de vochtigheidsomgeving in de minitunnel te verzadigen.

Voor meer informatie:
Dalmonte Guido e Vittorio
Via Casse 1, 48013
Brisighella (RA)
Tel: (+39) 0546.81037
Email: dalmonte@dalmontevivai.com
Web: www.dalmontevivai.com 

Publicatiedatum: