Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wie gunt collega's kijkje in fossielvrije keuken?

Om stappen te zetten op het gebied van fossielvrij telen, is het belangrijk kennis en ervaringen te delen. Dat kan natuurlijk middenin de praktijk. Daarom zoekt Kas als Energiebron ondernemers met plannen of zelfs al gerealiseerde praktijkvoorbeelden voor een fossielvrije bedrijfsvoering. Expertise en middelen voor het houden van demo's worden beschikbaar gesteld. 

Er zijn een aantal opties als stap op weg naar een fossielvrije glastuinbouw waar nog weinig ervaring mee is. Bijvoorbeeld aquathermie, waar de warmte uit oppervlaktewater in de zomer wordt opgeslagen in de ondergrond om in de winter m.b.v. een warmtepomp de kas mee te verwarmen. Of de optie om CO2 uit buitenlucht te winnen zodat het glastuinbouwbedrijf minder afhankelijk wordt van externe CO2 levering. Of elektrificatie in het algemeen, laagwaardige warmte van diverse (duurzame) herkomst die met een warmtepomp geschikt gemaakt wordt voor verwarming van kassen en alles wat daarbij komt kijken. Maar ook andere ideeƫn die gericht zijn op fossiel vrij worden zijn welkom

Wat houdt een demo ondersteuning in?
Kas als Energiebron maakt expertise en middelen vrij om ondernemers bij de realisatie van hun demo te ondersteunen en de kennis en ervaring die wij daaruit leren, beschikbaar te stellen voor de sector. Vooralsnog is geen nieuwe regeling gepland om de investeringen die gemoeid zijn met de realisatie, apart te subsidiƫren. In overleg met de ondernemer willen Kas als Energiebron zoeken naar de beste manier om bestaande regelingen te benutten of op een andere wijze de ondernemer te ondersteunen bij de realisatie van de demo.

Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Aat Dijkshoorn. 
adijkshoorn@glastuinbouwnederland.nl  
068163617.

Publicatiedatum: