Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaans lab pleit voor strenge controles op bewerkte AGF

Bedrijven, die zich bezig houden met gesneden groenten en fruit, zouden veel aandacht moeten besteden aan het hepatitis A virus en aan de norovirussen GI en GII, die verantwoordelijk zijn voor infecties. Deze virussen zijn zeer besmettelijk, zelfs bij kleine concentraties, en worden overgedragen via de inname van besmet voedsel en contact met geïnfecteerde oppervlakken.

Een van de instrumenten die wordt gebruikt

"De laatste tijd zijn er een aantal problemen geweest, gekoppeld aan gesneden fruit afkomstig uit Oost-Europa. Op Europees niveau zijn er waarschuwingen uitgegeven. Maar ook het waswater, als het niet zorgvuldig wordt gecontroleerd, kan het fruit en de groenten die erin worden gewassen, besmetten", legt Silvia Zuccherelli van Sicural uit.

Het is belangrijk om geen fruit uit verschillende gebieden te mengen, vooral als deze worden geïmporteerd. Invriezen neutraliseert Hepatitis A en de norovirussen GI en GII niet. Het is noodzakelijk om gerichte controles uit te voeren bij verpakkingen die al klaar zijn voor verzending.

"Veel bedrijven, die zich bezighouden met gesneden groenten en fruit, komen naar ons voor controles op de aanwezigheid van deze virussen. De groenten zouden besmet kunnen zijn als gevolg van irrigatie met oppervlaktewater. Zelfs desinfectie met chloor levert niet altijd het gewenste resultaat op", voegt Silvia Zuccherelli toe.

Sicural is een geaccrediteerd laboratorium voor het onderzoek naar de virussen hepatitis A en GI en GII, dat moet worden uitgevoerd met de PCR-techniek na RNA-retro-transcriptie. Het is daarom niet voor iedereen geschikt, maar alleen voor degenen die over de juiste tools en vaardigheden beschikken.

Voor meer informatie:
Sicural
Via Dismano 2855,
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547/377303
laboratorio@sicural.it
www.sicural.it 

Publicatiedatum: