Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommerras Uniformico RZ komt goed uit rassenonderzoek

"Uniformico RZ bevestigt met hoge productie en goede kwaliteit", zo luidde de conclusie van het rassenonderzoek dat door het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver werd gehouden. Het gaat om de resultaten van een onderzoek naar komkommer in de derde teelt over 2018. 

Bekijk hier de proefresultaten. 

In deze proef, waarbij de komkommers geplant werden op 8 augustus 2018, werden de resultaten van eerdere rassenproeven bevestigd, aldus veredelingsbedrijf Rijk Zwaan. "Ook in de praktijk zien we soortgelijke resultaten met Uniformico RZ. Het ras is snel, geeft een overzichtelijk gewas en behaalt topproductie, zowel in stuks als in kilo's."

"De vruchten zijn echt uniform, zeer goed van kleur en de houdbaarheid is uitstekend. Het vruchtgewicht ligt bij Uniformico RZ 10-15 gram lager dan bij Lausanna RZ. Ook aan de hogedraadteelten zijn hele mooie resultaten behaald en ook daar zal Uniformico RZ dit jaar aan een opmars beginnen."

Voor een gemiddeld wat zwaardere komkommer is ook Lausanna RZ voor de herfstteelt volgens Rijk Zwaan een zeer bedrijfszekere keuze. "Deze ervaring hebben wij door de vele teelten die met Lausanna RZ in zomer- en najaarsteelt al zijn gemaakt."

Voor meer informatie: 
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl


 

 

 
 

Publicatiedatum: