Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zwitserse pionieer teelt biologische micro-greens

"Ik heb in het begin alles aan iedereen uit moeten leggen"

Groenteteler Barbara Schmid is een Zwitserse pionier in de teelt van biologische micro-greens. In tegenstelling tot kiemgroenten worden deze geteeld onder licht en op substraat. Met de aankoop van een voormalige biologische ornamentele tuin in het centrum van het dorpje Süri nabij Neuenegg BE begon de nieuwkoomster drie jaar geleden een nieuw leven als onafhankelijke teler. De buren waren verbaasd een bord met de tekst 'biologische micro-greens' op de schuur te zien verschijnen.


Pionier Barbara Schmid / Beeld: essblatt.ch 

Na een transitiefase van twee jaar werd het keurmerk Bio Suisse begin 2018 toegekend. Het is vanwege de persoon Barbara Schmid dat er bij Bio Suisse nu überhaupt richtlijnen bestaan voor de teelt van microgreens. "In het begin heb ik alles aan iedereen uit moeten leggen," verteld ze aan de Bauernzeitung. Op welke manier is de teelt van microgreens bijvoorbeeld anders dan die van kiemgroenten? "Anders dan kiemgroenten worden microgreens geteeld op een substraat, hebben ze extra belichting nodig en worden ze gesneden," legt ze uit. 

Vooral licht is een doorslaggevende factor. Ze was verbaasd dat haar twee beroepscollega's in de VS en Canada toegestaan werd om kunstlicht te gebruiken volgens hun biologische richtlijnen. Voor haar was het altijd een duidelijk doel om haar microgreens te telen met gebruikmaking van enkel natuurlijk zonlicht. 

Bron: Bauernzeitung.ch 

Voor meer informatie:
essblatt - biologische Microgreens
Süri 54, 3204 Rosshäusern
Tel: +41 79 630 88 32 
www.essblatt.ch  

Publicatiedatum: