Multimediastrip én aanvullende machines

Nieuwe automatiseringsstappen voor AutoStix

De AutoStix van Visser Horti Systems is inmiddels al even bekend in de markt en sindsdien volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. De nieuwste: de introductie van een machine met drie grijpers en een machine met zes grijpers (13.500 stekken per uur) die direct is aan te sluiten op een oppotmachine wat het automatisch overzetten van stekken in potten nog sneller maakt. 

De nieuwe machine heeft een bereik van 4.8 tot 6 meter. Afhankelijk van de hoeveelheid planten die in één pot passen, kunnen telers nu nog meer stekken steken met de AutoStix, aldus Visser. 

Eerder dit jaar, op IPM 2019, werd door Visser Horti Systems en Selecta One de Multi Media strip voor AutoStix voor de Europese markt geïntroduceerd. De pluggen van deze strip kunnen met ieder soort media gevuld worden, wat betekent dat de wortelvorming in de plug plaats kan vinden. De ontwikkelingen van AutoStix met de nieuwe Multi Media strip zijn 'open source', wat betekent dat de strip beschikbaar is voor alle AutoStix-gebruikers. Op GreenTech werd de multimediastrip met 34 cellen gepresenteerd. Na het GreenTech evenement is de Multi Media strip klaar om gelanceerd te worden voor alle AutoStix machines. De strip bevat 34 cellen en net als de andere AutoStix strips is deze gemaakt van volledig biologisch afbreekbaar materiaal.

© Selecta One

Samen met Ball Horticultural Company heeft Visser de Multi Media strip voor AutoStix ontwikkeld. De strips zijn gevuld met media en hier worden vervolgens kleine gaten in gemaakt voordat deze worden verzonden naar productielocaties in het buitenland, zoals Afrika of Midden-Amerika.

De strips worden nat gemaakt en de stekken kunnen vervolgens in de nieuwe strip geplaatst worden. Visser en Selecta One hebben samengewerkt om de nieuwe strip op de Europese markt te brengen.

Naast de Multi Media strip kan ook een tray geleverd worden waarin 15 Multi Media strips geplaatst kunnen worden. De tray is zo ontworpen dat de strips er perfect in passen en gemakkelijk vervoerd kunnen worden. De strips in de tray zijn gevuld met media en de nieuwe tray is gemaakt van polystyreen en is uv-bestendig. 


Voor meer informatie:
Visser Horti Systems
www.visser.eu
info@visser.eu 


 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven