Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teler werkt met bio-afbreekbaar touw

Combinatie van technieken helpt Italiaanse biodynamische teler

De Società Agricola Biodinamica San Michele is opgericht in 1987 en een van de meest vooraanstaande biodynamische landbouwverenigingen in Europa. De in de Italiaanse regio Venetië gelegen vereniging maakt gebruik van traditionele biodynamische landbouwmethoden die begin twintigste eeuw door de beroemde Oostenrijkse wetenschapper Rudolf Steiner zijn ontwikkeld om land als een zelfvoorzienend organisme te behandelen en het concept van door de gemeenschap gesteunde landbouw te promoten.

Door technieken als teeltwisseling en een 'gesloten' systeem te combineren met vertrouwde, milieuvriendelijke producten, waaronder ARaymond's Biodegradable Twine, kan de stichting biologische producten van de hoogste kwaliteit en smaak telen met respect voor het milieu in elke teeltfase.

De Società Agricola Biodinamica San Michele beslaat meer dan 170 hectare grond in de provincie Treviso (Veneto) en teelt een grote verscheidenheid aan biologische groenten en fruit, waaronder tomaten, komkommers, paprika's, aubergines en courgettes op twee van hun belangrijkste locaties. "We telen op een rijke bodem die wordt geïrrigeerd door een op het landgoed aanwezige natuurlijke bron. We hebben ervoor gekozen onze activiteiten te richten op het leveren van verse producten aan biologische en biodynamische distributeurs in heel Italië via ons eigen onafhankelijke EcorNaturaSì-keten."

ARaymond 's biologisch afbreekbare touw dat door het R & D-team van ARaymond Agriculture is ontwikkeld voor gebruik binnen de sector van de duurzame landbouw en is gemaakt van 100% composteerbare PLA, heeft al meetbare voordelen opgeleverd voor de Società Agricola Biodinamica San Michele.

Na een eerste proefperiode van een jaar liet de directeur van de stichting weten hoeveel de San Michele-teams het gebruik van het ARaymond-touw waarderen dankzij zijn robuustheid plus de uitstekende capaciteiten op het gebied van weerstand en grip. "Het is ontworpen en vervaardigd door ARaymond om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en ontwerp", zegt Anito Bonadio, die ook zei dat de landbouwactiviteiten van de Società Agricola Biodinamica San Michele dankzij het biologisch afbreekbare touw technologisch efficiënter zijn geworden met behoud van hun doel: integratie van een volledig ecologische en ethische benadering van de landbouw.

Publicatiedatum: