Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardbeienprijs piekt op de veilingklok

Tholen – Na een periode van lage prijzen voor aardbeien zijn afgelopen vrijdag de prijzen flink omhoog gegaan. Op donderdag was de prijs op de klok voor 500 gram 3,20 euro, dit is twee keer zoveel dan maandag. 

Mabru handelaar Stefan Bosmans van Michel Fruit verwachtte afgelopen week voor de komende periode wat minder aardbeien door het einde van de serreteelt. "Vorige week hadden we piek in de aardbeienvolumes, maar dat is deze week afgenomen. Door de uitbreiding van het areaal kasaardbeien zijn de prijzen alleszins lager dan vorig jaar. Zeker voor de telers zijn de prijzen dit jaar te laag. "

Volgens aardbeienteler Theo Billen is er momenteel meer vraag dan aanbod. "Dit is het gevolg van de milde temperaturen in mei en juni. Vorig jaar hadden we veel dagen met hoge temperaturen, maar de afgelopen maanden is de groei van de aardbeien wat rustiger verlopen."

Voor de Belgische Fruitveiling kwam de prijsstijging niet als verrassing. "In deze periode van het jaar zien we jaarlijks een stijging van de prijs, omdat het aanbod tunnel- en serreteelt terugloopt", aldus Diether Everaerts van BFV. "De daling in het aanbod geldt voor zowel België als Frankrijk en Duitsland."

Voor meer informatie:
Stefan Bosmans
Groothandel Michel NV
Tel: +32 (0)2 241 70 44
GSM: +32 (0) 474 339570

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven