Theo van der Knaap, adviseur bedrijfsecologie

"Dat door gietwaterbewerking het leven uit water verdwijnt, wordt vaak over het hoofd gezien"

Het watervraagstuk houdt de gemoederen in de tuinbouw goed bezig. Onder andere om te kunnen voldoen aan de waterzuiveringswetgeving om drainwater te mogen spuien indien nodig. Hiervoor is mooie apparatuur ontwikkeld die het gietwater verder ontsmet, vertelt Theo van der Knaap, adviseur bedrijfsecologie, aan Glastuinbouw Waterproof.

In de glastuinbouw is de definitie van kwalitatief goed gietwater veelal of het water al dan niet is ontsmet en gefilterd, de juiste EC en pH bevat en de mineralen in de juiste verhoudingen. Dat met deze werkwijze het leven uit het water is gehaald en daarmee de vitaliteit van het water over het hoofd is gezien, dat is iets wat wellicht nog een plekje mag krijgen in het denkproces.

Technisch goed water is anders dan goed water gezien vanuit de natuur. Daarnaast kunnen we ons afvragen of het verder steriel maken van het teeltsysteem en het bestrijden van ziekten, ons ooit in de spiraal omhoog zal krijgen naar werkelijke plantvitaliteit. Draagt dit bij aan het overstijgen van ziekten? Theo vraagt het zich af. 

Lees hier verder. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven