Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

GreenTech HortiTalent trekt 250 studenten

Knappe koppen aan toeleveranciers gekoppeld op GreenTech

Donderdag 13 juni 2019 namen ruim 250 studenten deel aan GreenTech HortiTalent, dat plaatsvond tijdens GreenTech in RAI Amsterdam. De studenten werden er aan toeleveranciers gekoppeld om ze te laten kennismaken met de sector en de kansen die de sector biedt. 

“Tijdens GreenTech koppelen we de knapste koppen aan toonaangevende toeleveranciers in de sector. Deze toeleveranciers zijn grotendeels verenigd in AVAG. Het netwerken en een mogelijke enthousiasmering voor een stage, baan of onderzoek is een prachtig secundair doel van GreenTech HortiTalent. Daarnaast is het een goede gelegenheid voor het bedrijfsleven om in contact te komen met studenten. Onze leden groeien komende jaren hard en hebben veel nieuw talent nodig,” aldus Harm Maters, voorzitter AVAG.

AVAG startte eerder dit jaar het programma 'Young AVAG' om jong talent binnen de bedrijven een ontwikkelprogramma te bieden binnen het tuinbouwcluster. "'HortiTalent' sluit hier prima bij aan,” aldus AVAG.

Studenten van diverse opleidingsrichtingen en -niveaus uit het gehele land namen deel aan het programma: van vmbo tot universitair onderwijs en van Business & Management tot Accountmanagement, Marketing, Tuinbouw, Future Farming en Techniek.

Tijdens het bezoek aan de GreenTech beurs werkten zij aan een opdracht gericht op de drie strategische pijlers die AVAG voorstaat: innovatie, internationalisering en kwaliteit. De uitkomsten van de opdrachten mochten voor een vakjury worden gepitched. Tijdens het beraad van de jury vond er een CollegeTour plaats waarbij young professionals uit het bedrijfsleven werden ingezet om gezamenlijk de uitdagingen van de wereld te bespreken.

Mariska Dreschler, Director Horticulture bij GreenTech: “Wij zien het programma van HortiTalent als een belangrijk onderdeel van GreenTech. De carrièrekansen die de horticulture sector biedt, zijn enorm. Zowel in binnen- en buitenland. Door het talentenprogramma maken studenten optimaal kennis met de sector en mogelijkheden.”

GreenTech HortiTalent werd gecoördineerd door AVAG en GreenTech en werd ook ondersteund door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Voor meer informatie:
AVAG
www.avag.nl 
info@avag.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven