Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardwarmte Beheer Nederland schaalt op in personeel en ledenaantal

Coƶperatie Aardwarmte Beheer Nederland, opgericht door de mijnbouwondernemingen Green Well Westland, Aardwarmte Vogelaer en GeoPower Oudcamp, werkt aan de uitbreiding van het aantal personeelsleden om zowel het dagelijkse management als operationele zaken nog verder te professionaliseren. Aardwarmte Beheer Nederland zal de komende tijd ook uitbreiden als coƶperatie en meer mijnbouwondernemingen laten aansluiten. Gesprekken hierover worden momenteel gevoerd.


foto: www.aardwarmtebeheernederland.nl 

Op individueel niveau werken de mijnbouwondernemingen ook aan uitbreiding. Zowel Green Well Westland, Aardwarmte Vogelaer als Geopower Oudcamp willen hun doubletten uitbreiden met 1 of 2 nieuwe putten. Hiertoe zijn opsporingsvergunningen aangevraagd. Voorts worden de projecten verder geoptimaliseerd middels WKK, warmtepompen en/of klantaansluitingen. Ook wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn om de gebouwde omgeving aan te sluiten. Niet alleen de glastuinbouw, maar ook woningbouw dient immers in rap tempo verduurzaamd te worden om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen.

De projecten Green Well Westland en Aardwarmte Vogelaer onderzoeken ook de mogelijkheid om de 2 warmtenetten te koppelen. Hiermee kunnen de afzonderlijke bronnen en warmtenetten mogelijk nog verder geoptimaliseerd worden.

www.aardwarmtebeheernederland.nl

Publicatiedatum: