Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Onderwijsprijs voor profielwerkstuk over teelt op water

Groeien gewassen in de kas nu beter in aarde of is teelt op water de beste keuze? Yasmin Dijksterhuis zocht het uit voor haar profielwerkstuk. Yasmin ging niet voor een krappe voldoende, maar stak al haar energie in het werkstuk. Die inzet werd beloond, het leverde haar een KNAW Onderwijsprijs op. Haar werkstuk met de titel 'Moderne landbouw met hydroponic' verdiende de eerste prijs in het  profiel Natuur & Gezondheid.

Alle winnaars op het podium. Foto: Inge Hoogland/KNAW

Yasmin ontwierp zelf een kas met hydroponic, zaaide slaplanten en sperziebonen en kreeg te maken met schimmelplagen, schommelende pH-waarden en sterfte in haar experiment. Yasmins hypothese na literatuuronderzoek was dat haar planten het beter zouden doen in haar zelf ontworpen hydroponic-opstelling dan in de opstelling met kweek op aarde. Dat zou mooi zijn voor de wereldvoedselvoorziening: je hebt dan minder water en bestrijdingsmiddelen nodig. Yasmin moest concluderen dat voor een betrouwbaar onderzoek professionele instrumenten nodig zijn om bijvoorbeeld de pH-waarde constant te houden.

Haar werkstuk vind je hier.

De jury prijst de originaliteit van het idee en de duidelijke verslaggeving inclusief logboek. Ook krijgt Yasmin lof voor haar betrokkenheid bij het wereldwijde voedselvraagstuk, haar enorme enthousiasme, passie en doorzettingsvermogen.

Bron: KNAW


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven