Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Infarm krijgt financiële boost van €88,6 miljoen

Het urban farming platform Infarm heeft aangekondigd dat ze een Serie B investering van €88,6 miljoen hebben ontvangen. Atomica is leidend in de investering en ook de bestaande investeerders Balderton en Cherry Ventures maken er onderdeel van uit.

De nieuwe financiering zal gebruikt worden om de groei van Infarm in Europa en naar de VS en de rest van de wereld te bevorderen en de R&D, operationele en handelsteams uit te breiden. 

"Infarm is opgericht met het ambitieuze doel om de steden van morgen te voeden door teeltlocaties dichterbij de consument te brengen en met deze financieringsronde willen we onze aanwezigheid op de markt nog verder vergroten", zegt Erez Galonska, de medeoprichter en directeur van Infarm.

Infarm heeft gemakkelijk schaalbare en snel inzetbare modulaire teeltbenodigdheden ontwikkeld waarmee in elke winkel of restaurant, ook midden in de stad, verse producten kunnen worden geteeld. De technologie van Infarm is specifiek ontwikkeld en gebouwd om in elke beschikbare ruimte gebruikt te worden. Bovendien is er geen magazijn, teeltbedrijf, speciale infrastructuur of opstelling nodig.


Infarm is in 2013 opgericht in Berlijn door Osnat Michaeli, Erez Galonska en Guy Galonska. 

Sinds Balderton de serie A investeringen van Infarm leidde, is het bedrijf gegroeid tot 250 werknemers, en is het goed op weg om dit jaar om meer dan €88,6 miljoen in contracten binnen te halen. 
Infarm werkt samen met meer dan 25 grote food retailers, zoals Edeka, Metro, Migros, Casino, Intermarche, Auchan, Selgros en AmazonFresh in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Infarm heeft meer dan 200 teeltlocaties in winkels en 150 teeltlocaties in distributiecentra. Daarnaast oogsten ze ruim 150.000 planten per maand en deze aantallen blijven toenemen.

Infarm lanceert zijn concept in september in de grootste online en fysieke winkels in Engeland en er zijn vergaande gesprekken gaande met retailers in de VS en Japan.

Als onderdeel van de investeringsronde zal een partner van Atomico, Hiro Tamura, toetreden tot het bestuur van het bedrijf.

Voor meer informatie:
infarm.com
www.atomico.com
www.balderton.com
www.cherry.vc


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven