Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische start-up ontwikkelt fruitplukdrone

Hoewel de automatisering van de AGF-sector in een vergevorderd stadium is, wordt fruit nog steeds met de hand geplukt. Een Israëlische start-up wil nu het arbeidsintensieve oogsten met de hand afschaffen door hiervoor kleine drones in te zetten.

Bij Tevel Aerobotics Technologies heeft men er vertrouwen in dat het plukken efficiënter kan met drones. En dat komt goed uit, want er zijn steeds minder mensen die in de AGF-sector willen werken. Oprichter en directeur Yaniv Maor zegt hierover: ‘De kloof tussen de groeiende behoefte aan levensmiddelen en het afnemende aantal mensen dat in de landbouw werkt, wordt steeds groter, vooral als het om fruitplukkers gaat. Heel wat fruit blijft gewoon aan de bomen hangen omdat er niemand is die het plukt.’

De drone, die bij Tevel Aerobotics Technologies ontwikkeld is, heeft een grijparm die het fruit plukt en ze voorzichtig in een mand op de grond legt. Maor beweert dat de robot het fruit plukt zonder ze te beschadigen, maar dat geldt niet voor alle fruit. Hij waarschuwt: ‘ zachtfruit zoals aardbeien, kan nog niet door onze drone worden geplukt.’

De drone vliegt geheel automatisch door de boomgaard, herkent het verschillend fruit en de rijpheid ervan. De visie van de Israëlische uitvinder is dat de mens alleen nog nodig is voor het beoordelen van de kwaliteit voordat het product verzonden wordt.

Bron: Israel Today

Publicatiedatum: