Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koning Willem-Alexander opent insectenkwekerij

Geen tomaten of komkommers in deze kwekerij in Bergen op Zoom, maar insecten. Het was Koning Willem-Alexander die op 11 juni de nieuwe insectenkwekerij van Protix opende.

Protix is een bedrijf dat insecten produceert voor duurzame eiwitten in vee- en visvoer. Plantaardige reststromen uit de omgeving worden gebruikt als voer voor de insecten.

Koning Willem-Alexander werd tijdens zijn bezoek vergezeld door minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De minister gaf in een toespraak haar kijk op de markt en legt uit waarom insecten onderdeel zijn van haar visie voor de toekomst van ons voedselsysteem.

Koning Willem-Alexander kreeg een rondleiding door de nieuwe kwekerij en liep langs alle aspecten van het kweekproces: van eitje tot eindproduct. Het proces vindt plaats in een gecontroleerde omgeving en is sterk geautomatiseerd met sensor- en datasystemen, robots en klimaatbeheersing.

Reststromen
Plantaardige reststromen uit de omgeving worden gebruikt als voer voor de insecten. De eiwitten en andere nutriƫnten van insecten zijn voedzaam en kunnen gevoerd worden aan dieren, met name vissen en kippen. Op deze manier kunnen niet-duurzame bronnen, zoals vismeel en soja, vervangen worden door een duurzaam alternatief.

Bron: Agroberichten Buitenland. Foto index: Protix 

Publicatiedatum: