Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Modderstroom door serre vernielt aardbeienoogst



Tholen – Vorige week hebben felle regenbuien in de nacht van woensdag op donderdag gezorgd voor een modderstroom die door de serres van fruitteler Guy Beeckmans uit Strijtem stroomde. “Er is vorige week woensdagnacht ongeveer 25 liter water per vierkante meter gevallen. Van het hoger gelegen aardappelveld stroomde het water naar mijn lagergelegen serre, waar op dat moment aardbeien in stonden. Ongeveer 10 are aardbeien zijn door de modder zo vuil dat ze niet meer verkocht kunnen worden.”

“Gelukkig was een derde van de aardbeien al geplukt, maar toch is twee derde van de oogst verloren gegaan. De aardbeien voor de thuisverkoop zijn niet getroffen, dus de thuisverkoop kan nog wel doorgaan. Het water stroomde ook langs de frambozen, maar die hebben geen schade”, aldus de teler. “Vorige jaar heeft de langdurige droogte en de hitte ook al effect gehad. Ik ga niet gelijk zeggen dat het aan de opwarming van de aarde ligt, maar het valt wel op dat we steeds meer weersextremen krijgen. Ik denk dat het teler van groenten en fruit de komende decennia alleen maar moeilijker gaat worden. Als het niet voor ons komt, dan wel voor de toekomstige generaties.”

Voor meer informatie:
Guy Beeckmans
Kleemstraat 50 
1760 Roosdaal 
+32(0)477 235 798