Komkommerras met oranje vruchtvlees zit boordevol vitamine A

Een team wetenschappers heeft ontdekt dat komkommerrassen met oranje vruchtvlees vier tot vijf keer zoveel carotenoïden (vitamine A) bevatten dan normale rassen met wit vruchtvlees. 

De oranje komkommers zijn afkomstig uit het noordoosten van India, waar ze gekookt worden gegeten of verwerkt worden tot chutney. De rassen trokken de aandacht van onderzoekers toen ze inheemse komkommerrassen bestudeerden in de databank van de National Bureau of Plant Genetic Ressources (NBPGR). Vanwege de oranje kleur van de plant verwachtten zij een hoog gehalte aan carotenoïden aan te treffen.  

"Er zijn veel groenten en fruit waarmee men in de dagelijkse behoefte aan vitamine A kan voorzien maar deze zijn niet altijd beschikbaar in ontwikkelingslanden. In India zijn komkommers goed betaalbaar. Het bepalen van het carotenoïdegehalte van inheemse groenten kan bijdragen aan een grotere voedselzekerheid," aldus Pragya Ranjan, onderzoeker bij NBPGR. 

Bron : thehindubusinessline.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven