Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ocado, Priva, 80 Acres Farms en Infinite Acres vormen joint venture voor telen in steden

Infinite Acres is een samenwerkingsverband aangegaan met de Ocado Group. Samen is een joint venture opgericht, die is toegespitst op glastuinbouw en telen in stadsgebieden.

Naast Ocado en Infinite Acres werken ook het Nederlandse Priva Holding en het Amerikaanse 80 Acres Farms mee. Priva Holding is gespecialiseerd in IT en automatisering op het gebied van de glastuinbouw. 80 Acres Farms is een expert op het gebied van overdekte teelt en beheert meerdere teeltbedrijven, waarvandaan verse AGF zoals tomaten, komkommers, paprika, bladgroenten en aardbeien aan de wereldmarkt worden geleverd. Het Britse Ocado werkt aan de joint venture mee door middel van zijn afdeling Ocado Solutions. Ocado Solutions is gespecialiseerd in innovatieve software en hardware, automatisering, robottechnologie en kunstmatige intelligentie.

De missie van Infinite Acres is om innovatieve technologie beschikbaar te maken voor teeltbedrijven, die zich in grote bevolkingsconcentraties bevinden. Dit betreft bijvoorbeeld wereldsteden waar een jaarrond aanbod aan verse AGF wordt bemoeilijkt door weersomstandigheden, logistieke uitdagingen of nadelige teeltomstandigheden.

“Met onze drie partners zorgen voor een unieke waardepropositie voor dit marktsegment, dat tot nu toe te weinig aandacht heeft gekregen", aldus Tisha Livingston, CEO van Infinite Acres. “Infinite Acres is van mening dat de eigen geïntegreerde oplossingen een aanzienlijke impact zullen hebben op de winstgevendheid en het concurrerend vermogen van onze klanten binnen de voedingssector, of dit nu telers, retailers, distributeurs of overheidsinstellingen betreft. Deze klanten zoeken naar de schoonste en gezondste AGF voor hun consumenten. We zien ernaar uit om met onze partners te werken, die onze visie en missie voor deze sector delen.”

Ocado-CEO Tim Steiner: “We zijn van mening dat onze investeringen in verticale teelt ons in staat stellen om fundamentele zorgen van de consument weg te nemen. Dit betreft zorgen omtrent versheid en duurzaamheid. De nieuwe technologieën waarop wij voortborduren zorgen voor een revolutie voor de manier waarop de consument toegang tot verse AGF krijgt. Uiteindelijk zouden we graag verticale teelt willen combineren met onze eigen distributiecentra. We zouden dan op bestelling verse AGF kunnen plukken en deze binnen een uur bij de klant kunnen leveren. 

Priva-CEO Meiny Prins: “Steden beginnen zich steeds meer te realiseren dat ze voedselproductie moeten integreren met hun plannen voor stadsontwikkeling. Ze moeten in staat zijn om voor gezonde voeding te zorgen voor hun inwoners. Infinite Acres geeft oplossingen voor de uitdagingen die komen kijken bij de teelt van AGF in een stadsomgeving, door de telers dichter bij de consument te brengen."

80 Acres Farms-CEO Mike Zelkind: “Dit is een geweldige combinatie van een aantal uitstekende bedrijven. Priva en 80 Acres Farms zorgen voor uitvoerige expertise op het gebied van tuinbouw, bouwkunde en bedrijfsvoering binnen de AGF-sector. Samen met de kennis van Ocado op het gebied van automatisering zal dit partnerschap ervoor zorgen dat onze klanten in alles worden voorzien. We zorgen voor de meest moderne faciliteiten, uniek ontwikkelde gewassen en precies de juiste economische verhoudingen. We leveren ook een optie voor faciliteitsmanagement, waarbij onder andere een goede opbrengst wordt gegarandeerd. We kunnen verder ook zorgen voor de verpakking, ontwikkeling van het merk, marketing en distributie. 80 Acres Farms biedt al deze opties aan voor klanten die op zoek zijn naar een zakelijke partner.”

Voor meer informatie:
Priva:                          
Natasha Snellens
communications@priva.nl 
Tel: +31 174 52 2867

80 Acres Farms:      
Rebecca Haders
rebecca.haders@eafarms.com 
Tel: +01 513 910 9089

Ocado:                       
David Shriver
david.shriver@ocado.com 

Infinite Acres:            
Jack Modzelewski
jack@jackknifePR.com       
Tel: +01 312 259 2792  

Publicatiedatum: