Nieuwe Philips GreenPower LED toplighting compact

"Switch gemakkelijk van HPS naar LED toplighting"

Signify stelt telers in staat om gemakkelijker over te schakelen op LED-verlichting door de introductie van de Philips GreenPower LED toplighting compact op de Europese markt. De compacte, passief gekoelde LED-topbelichting biedt een 1-op-1 vervanging voor HPS-verlichting die naadloos aansluit op bestaande HPS opstellingen en tralieconstructies, waardoor tijd en geld bespaard kan worden bij de installatie. Dit nieuwe product helpt telers om de teeltresultaten te verbeteren en de energiekosten te verlagen. Het kan ook worden gecombineerd met het GrowWise Control System om telers in staat te stellen de verlichting te dimmen op basis van het beschikbare daglicht om het interval tussen schemering en dageraad na te bootsen en de resultaten voor specifieke gewassen te verbeteren.

De hoge lichtopbrengst van 1.800 µmol/s en een efficiëntie tot 3,0 µmol/J helpen telers om de gewasgroei effectief te optimaliseren, de gewaskwaliteit te verbeteren en de operationele kosten te verlagen. Vergeleken met een 1.000 W HPS-armatuur produceert de Philips GreenPower LED toplighting compact dezelfde hoeveelheid licht, heeft een vergelijkbare lichtverdeling, verbruikt 40% minder stroom en verspreidt aanzienlijk minder stralingswarmte. Door warmte en licht te scheiden, geeft dit product telers onafhankelijke controle over hun kasklimaat.

"Sinds we dit concept in januari 2019 hebben gepresenteerd, hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen van telers die hun HPS-systemen graag willen vervangen door LED-oplossingen", aldus Udo van Slooten, Business Leader Horticulture bij Signify. "We zijn trots te kunnen aankondigen dat meer dan 10 telers, zoals Arcadia Chrysanten of tomatenteler Tomco, zich al hebben aangemeld voor een project met de LED toplighting compact, voor een verscheidenheid aan gewassen. Dankzij het geoptimaliseerde ontwerp van de breedbundeloptiek biedt de LED toplighting compact een uitstekende lichtverdeling voor de meeste kasconfiguraties, inclusief hogedraadgewassen."

Eenvoudige pasvorm voor lage installatiekosten
Omdat de nieuwe LED-topbelichting zelfs tussen de sproeiers past, kunnen telers eenvoudig van HPS-verlichting naar LED overschakelen of een hybride LED- en HPS-verlichtingssysteem creëren. De speciale beugels die bij het product worden meegeleverd, zorgen er voor dat het een eenvoudig te installeren systeem is. Er kunnen ook specifieke beugels worden geleverd om twee topbelichtingmodules naast elkaar te monteren wanneer hogere lichtniveaus vereist zijn.

Voor telers die geïnteresseerd zijn in het installeren van de LED toplighting compact, zal een team van Signify plantenspecialisten, accountmanagers en applicatie-ingenieurs de optimale belichtingsoplossing bepalen op basis van de specifieke kassituatie van de klant.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven