Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klasmann-Deilmann deed proef in doorteelt Elsanta

"Goede resultaten met substraatalternatief van alternatieve houtvezelgrondstof"

Onlangs heeft Klasmann-Deilmann een proef met substraten voor doorteelt Elsanta afgerond bij Proefcentrum Hoogstraten. De resultaten tonen aan dat GreenFibre, een door Klasmann-Deilmann zelf ontwikkelde en in eigen beheer geproduceerde alternatieve grondstof van houtvezel, een uitstekend alternatief is voor kokos en veensubstraten.

GreenFibre bevat geen silicium en wordt industrieel gemaakt, zodat de kwaliteit constant is. Het nieuwe substraatmengsel voor aardbeien laat een goede wortelontwikkeling zien en is een economisch aantrekkelijk alternatief voor kokos, aldus de substraatproducent.


Frank Lenkens bij substraatproef Proefcentrum Hoogstraten

Op basis van de wetenschappelijk onderbouwde resultaten van de proeven in Hoogstraten heeft Frank Lenkens van Klasmann-Deilmann enkele praktijkproeven uitgezet bij onderzoeksafdeling BerryNova van Genson Soft Fruit Plants in Sint-Oedenrode en bij Delphy. De resultaten tot nu toe bevestigen de uitkomsten van Hoogstraten, maar de uiteindelijke resultaten zullen respectievelijk eind juni en begin augustus bekend gemaakt worden. 

Aardbeienkwekers die geïnteresseerd zijn in de proeven bij Genson Soft Fruit Plants, kunnen contact opnemen met Frank Lenkens voor een bezoek aan de kwekerij in Sint-Oedenrode. Alleen aanvragen via Frank Lenkens zullen gehonoreerd worden. Hij is bereikbaar op 06 -13 40 16 72.

Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann
Klasmann Deilmann Benelux
Nieuwe Waterwegstraat 34 
3115 HE Schiedam
www.klasmann-deilmann.com

 

 

Publicatiedatum: