Volledig herziene versie van CABI's Tomatoes uitgegeven

Alles over tomaten in één boek

Het boek Tomatoes van Ep Heuvelink is onderdeel van de Crop Production Science in Horticulture serie van CABI. Het boek werd in 2005 gepubliceerd en werd al snel een bron voor telers, voorlichters, personeel binnen de sector, tuinbouwstudenten en docenten.

Sindsdien is de kennis over tomaten flink toegenomen: er zijn tienduizenden wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd, en de sequentie van het tomatengenoom is ontdekt, wat zijn positie als model vruchtdragend gewas heeft versterkt. Er is veel vooruitgang geboekt in de glastuinbouw- en vollegrondsteelt, en in het begrip van de fysiologie van tomaten, de fruitkwaliteit en de fysiologie na de oogst.

Als reactie op deze veranderingen en de behoefte aan geüpdatete, toegankelijke bronnen, heeft CABI een nieuwe, volledig herziene editie van Tomatoes uitgegeven.

Ep Heuvelink van de Wageningen University & Research stond aan het hoofd van het team van wereldwijde experts die hebben bijgedragen aan de herziening van het boek. Het boek biedt een uitgebreid overzicht van alle aspecten van de tomatenteelt, binnen de context van de wereldwijde tomatensector, en is een weerspiegeling van de vooruitgang binnen het vakgebied, zoals de ontwikkelingen in moleculaire plantenveredeling, gewas- en productfysiologie, en productiesystemen. Het boek bevat ook een geheel nieuw hoofdstuk over de biologische tomatenteelt en is geïllustreerd met kleurenfoto's.

De teelt en kwaliteit van verse en verwerkte tomaten zal alleen maar toenemen, wat het gebruik van nieuwe variëteiten, preciezere gewasmanagement, verbeterde productie- en verwerkingstechnologieën en beter geschoolde telers en managers reflecteert. De informatie in deze nieuwe editie is volgens de auteur van onschatbare waarde voor professionals en studenten binnen de tuinbouwsector en zal de ontwikkeling van de tomatensector nog vele jaren ondersteunen.

Tomatoes, 2e editie, geredigeerd door Ep Heuvelink, is nu beschikbaar bij de CABI Bookshop.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven