Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Voor het veredelen van tomaten en paprika's is specifieke software nodig"

Joe Ahern en zijn zoon Kevin Ahern hebben Ahern Seeds in 1981 opgericht. Vandaag de dag is Ahern Agribusiness gevestigd in San Diego en is Kevin Ahern de directeur van het bedrijf. De belangrijkste producten van Ahern Seeds zijn genetica van groentezaden als tomaten, paprika's, pompoenen, en komkommers. Hiervoor steunt Ahern telers in het zuidwesten van de VS, Mexico en landen in Midden-Amerika.

“Met ons team van 47 agronomen en 38 jaren ervaring biedt Ahern specifiek advies voor verschillende gewassen aan meer dan 2000 telers in de regio," zegt Gabriela Michel, de administratief manager Productontwikkeling bij Ahern Seeds.

Onderzoek en ontwikkelingen 
Ahern voert onderzoeks- en ontwikkelingstests uit in elke agrarische productieregio. Door samen te werken met de belangrijkste veredelaars ter wereld, kunnen ze identificeren welke zaadvariëteiten de grootste oogst en de beste kwaliteit voor de laagste kosten per unit opleveren. Van duizenden onderzoekslijnen wordt de focus beperkt tot een handjevol superieure hybrides die het meeste van waarde zijn voor iedere deelnemer binnen Aherns leveringsketen.

De voornaamste software die door Ahern gebruikt wordt is SAP Business One. In december 2018 besloot Ahern om ABS Trial te gaan gebruiken voor de evaluaties van productontwikkelingstests. ABS is de marktleider wat geïntegreerde ERP-softwaresystemen voor de zadensector betreft en met reden. Ook Ahern is nu overtuigd van de toegevoegde waarde van ABS Trial door het uitstekende database management, de gebruiksvriendelijkheid, realtime overzichten en de flexibiliteit van het programma.


ABS Breeding is dé oplossing voor veredelingsbedrijven die  georganiseerde, gecentraliseerde en gemakkelijk toegankelijke data willen in een SAAS-oplossing.

Plant- en vruchtgrootte, uniformiteit
Nu, in maart 2019, zijn er acht online gebruikers en 24 offline gebruikers die met het ABS Trial programma werken. De plant- en vruchtgrootte, uniformiteit, dekking, kracht, vorm, kleur, textuur, smaak, ziekteresistentie en houdbaarheid zijn enkele van de factoren die gemeten, vergeleken en geselecteerd worden om telers de beste groentevariëteiten te bieden.

De realtime overzichten en gemakkelijk te maken rapporten zijn de voornaamste voordelen van het ABS Breeding programma in dagelijks gebruik. ABS Breeding kan gebruikt worden voor de veredelingsprogramma's van veldgewassen, groenten en bloemen.

Op de vraag welke problemen Ahern tot nu toe is tegengekomen antwoordde Gabriela: "We hebben nog geen enkel probleem gehad. Het is slechts een kwestie van het aanpassen van de opmaak, zodat deze past bij de behoeften van ons bedrijf. Daarnaast kan de technische ondersteuning van ABS snel aanpassingen doen, en meestal worden deze aanpassingen al tijdens een gesprek gedaan." In de toekomst is Ahern van plan om de volledige capaciteit van de software in Midden-Amerika en Mexico te gaan gebruiken.

Voor meer informatie:
ABS
Het Voert 9 
1613 KL Grootebroek 
Nederland
+31(0)228-522809 
www.agrosolutions.nl
 
Ahern Seeds
www.ahernseeds.com   
Publicatiedatum: