Svensson lanceert PARperfect op GreenTech

Egale lichtverdeling en constant PAR-lichtniveau met nieuw schermconcept

Op de GreenTech in Amsterdam lanceert Svensson een nieuw, innovatief schermconcept: PARperfect. Het is een schermoplossing die volgens het bedrijf zorgt voor een perfect egale lichtverdeling en een constant PAR-lichtniveau in de kas, ongeacht de buitenomstandigheden.

Met PARperfect is het schermniveau in de kas traploos te sturen, van 20 tot 100%, net als een lichtdimmer. In het concept wordt uitgegaan van een combinatie van schermen, minimaal twee. Het onderste scherm is het PARperfect-klimaatscherm. De hoge diffusiteit van PARperfect zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig over de planten wordt verdeeld. Hierdoor krijgt het gewas steeds de juiste instraling. PARperfect is ideaal voor alle teelten die in de zomer geschermd moeten worden tegen de te felle zon, aldus Svensson.

Variabel schermen
Op basis van de intensiteit van de zoninstraling wordt de positie van de schermen continu aangepast. Hierdoor wordt het lichtniveau op gewasniveau constant gehouden onafhankelijk van het seizoen en/of het moment van de dag. Het bijzondere daarbij is dat, dankzij de zeer hoge diffusiteit van het PARperfect scherm, de lichtverdeling op gewasniveau optimaal is. Iedere plant krijgt net zoveel licht. Dit variabele schermen gebeurt op basis van een PAR-lichtregeling in de klimaatcomputer. De consultants van Svensson staan de teler bij met uitleg en de implementatie van het systeem in de klimaatcomputer.

Het - inmiddels beproefde - PARperfect concept biedt verschillende voordelen: elke plant krijgt exact het juiste lichtniveau, onder alle omstandigheden. Ten tweede is een hogere PAR-som natuurlijk licht mogelijk. Direct zonlicht op het gewas is uitgesloten, waardoor gewasschade wordt voorkomen. Dit resulteert in meer uniformiteit, teeltversnelling, een betere productkwaliteit en minder uren assimilatiebelichting, dus lagere kosten.

Ludvig Svensson is aanwezig op GreenTech in stand 08.233. 

Voor meer informatie:
Ludvig Svensson

Bart Bakker
Bart.bakker@ludvigsvensson.com
0639506070

www.ludvigsvensson.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven