Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bato Plastics

Nieuwe vierkante 35 literpot voor zachtfruitteelt maakt overpotten overbodig

Een nieuw ontwikkelde pot voor de zachtfruitteelt maakt het mogelijk om de plant gedurende de volledige levensduur in één substraathouder te houden. Dat maakt overpotten overbodig, aldus Raymond van Mierlo, accountmanager bij Bato. 

Maar er zijn nog meer voordelen voor de pot die met name ingezet zal worden in de zachtfruitteelt, vervolgt Raymond. "De handvatten aan elke zijde van de substraathouder zijn ervoor bedoeld om het werkproces te vereenvoudigen. Zo is het mogelijk om de pot na het vullen, maar ook tijdens het vullen makkelijk te verplaatsen.”

Irrigatieslang
Raymond: “We kijken altijd naar mogelijkheden om alle processen tijdens en rondom de teelt te vereenvoudigen met onze producten. Zo heeft de nieuwe pot openingen voor de irrigatieslang. Hierdoor hoef je geen gebruik meer te maken van extra bevestigingsmateriaal. De openingen zijn in twee standen te gebruiken: voor de jonge plant en verder naar de rand toe voor de meer volwassen plant.”

Betere vruchtkwaliteit
Naast dat de nieuwe pot makkelijk te gebruiken is, draagt hij ook bij aan gezondere planten en een betere vruchtkwaliteit. "De hoge kwaliteit gerecycled kunststof van de 35 liter bak zorgt voor een lange levensduur. Dit komt van pas bij bijvoorbeeld de teelt van blauwe bessen, waarbij een plant tot wel acht jaar mee kan gaan. De verhoogde bodem zorgt in combinatie met de poten voor een ruime afstand tussen de onderzijde van de pot en de teeltbodem. Hierdoor bereikt opspattend water de wortels minder snel en dit verkleint de kans op ziektes. Een speciaal ontwikkelde spacer maakt het zelfs mogelijk om de afstand met een extra 35 millimeter te vergroten.”

Drainage
Tot slot is gedacht aan een optimale drainage en een verhoogde nestbaarheid. “Optimale drainage wordt gerealiseerd door speciaal ontwikkelde drainagegaten in rastervorm. Hierdoor kan er geen water in de pot blijven staan. Tevens heeft de pot 32 ronde gaten in de bodem voor beluchting van de wortels. Een extra poot midden onder de pot zorgt ervoor dat de bodem van de pot niet doorzakt en na vele jaren gebruik optimaal blijft”, legt Raymond uit.

Bato Plastics zal op GreenTech aanwezig zijn in stand 10.109.

Voor meer informatie:
Bato Plastics B.V.
Munterij 2
4762 AH Zevenbergen
www.bato.nl 
bato@bato.nl 

Raymond van Mierlo
raymond@bato.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven