Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

CEA Census gelanceerd om de tuinbouwsector te versterken

De wereldwijde automatiseringsspecialist Autogrow en het in New York gelegen Agritecture Consulting vragen telers om deel te nemen aan de Global CEA Census. 

De Census wil de omvang en schaal van  Controlled Environment Agriculture (CEA) begrijpen om zo vast te kunnen stellen welke problemen de groei van de sector tegenhouden. Dit omvat kassen, vertical farms, de beschermde teelt en tunnels.

Zowel Agritecture en Autogrow zijn ervan overtuigd dat een groot deel van de wereldwijde CEA-activiteiten niet goed vastgelegd zijn, en dat gegevens vaak gefragmenteerd en onbetrouwbaar zijn, wat het lastig maakt om op een grotere schaal steun en oplossingen te bieden.

“We werken veel samen met stadsbesturen over de hele wereld, en de gesprekken die we voeren gaan over de infrastructuur die aan de eisen moet voldoen om nieuwe technologieën te kunnen gebruiken, kosten te verminderen en duurzaam te kunnen werken. Door middel van de Census hopen we erachter te komen wie, wat en waar teelt, en wat er nodig is om deze teelt naar een hoger niveau te tillen," vertelt de oprichter van Agritecture, Henry Gordon-Smith. 

“Gebaseerd op deze informatie kunnen zowel Autogrow en Agritecture hierna nauwer gaan samenwerken met overheden, telers en stadsbesturen om te kijken waar ze hun inspanningen op moeten richten en hoe ze waardevolle bronnen moeten gebruiken."

Eén van de grootste problemen bij de invoering van nieuwe technologieën is op dit moment de internetverbinding op teeltbedrijven. Zonder een internetverbinding kunnen de telers geen gebruik maken van de groeiende trend van cloud-based software en op afstand bruikbare toepassingen.

De directeur van Autogrow, Darryn Keiller: “We moeten van de telers horen of ze klaar zijn voor innovaties, en als dit niet het geval is, hoe we hen hierbij kunnen helpen."

“Nieuwe technologieën zijn zeer afhankelijk van het multimodale internet en de commerciële netwerkinfrastructuur bij het bedrijf. Als dit niet aanwezig is en op overheidsniveau wordt ondersteund, zal er een steeds groter wordende 'digitale kloof' ontstaan bij teeltbedrijven."

“De allerbeste technologieën ter wereld hebben geen enkele waarde als ze niet met het bedrijf verbonden kunnen worden."

Bovendien hoopt de Census een idee te krijgen van de beste praktijken, zodat ze deze met de rest van de sector kunnen delen. 

“Er zijn wereldwijd enkele geweldige telers die creatieve oplossingen gebruiken voor dingen als waterverbruik, arbeidstekorten, energieconsumptie of verbeterde marketingactiviteiten door middel van sociale media. Wij willen deze dingen gaan vastleggen en het delen met een breder publiek. Alleen door samen te werken kunnen we de sector op een positieve manier versterken," legt Henry uit.

De Census loopt tot 15 juli, en een rapport met de bevindingen zal in september worden gepubliceerd. Alle inzendingen worden vertrouwelijk behandeld en er zullen alleen geanonimiseerde gegevens worden gebruikt.  

Win een reis naar New York: Uit alle inzendingen zal bovendien een winnaar worden getrokken die een reis naar New York wint om hier de NYC AgTech Week bij te wonen, die dit jaar van 21-26 september plaatsvindt. 

Doe mee, beproef je geluk bij de trekking en geef je mening via https://www.surveymonkey.com/r/global-cea-census

De algemene voorwaarden voor de enquête staan hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven