Grootschalige cannabisteelt op het Deense Funen

Schroll Medical uit Årslev, op Funen, verwacht nog voor de zomer groen licht te krijgen van de Geneesmiddelenraad voor de teelt van medicinale cannabis. En tuinbouwbedrijf Rosa Danica maakte deze week de plannen bekend voor de bouw van een grootschalig kassencomplex op Funen, voor de teelt van 100 ton cannabis per jaar met behulp van buitenlandse investeerders. Daarmee zullen 100 arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

Schroll is ondertussen al een stap verder in het proces. Al vorig jaar investeerde het Canadese Aphria een ton in Schroll Medical. Het Deense tuinbouwbedrijf, dat tot nu toe vooral bekend stond als hortensiakwekerij, is goed voor de rest van het kapitaal, en heeft al 9000 m2 ingericht voor de productie en verwerking van medicinale cannabis.

De vier Deense cannabistelers richten zich vooral op de export. Bij Schroll Medical ligt de focus met name op Duitsland, Luxemburg en Zwitserland. Dat de vier bedrijven alle op Funen liggen, is geen toeval. Zeventig procent van het Deense tuinbouwareaal ligt op Funen en op 1 januari 2018 kreeg Funen een vergunning voor een vierjarige proef met de teelt van medicinale cannabis.

Bron: www.tv2fyn.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven