Licentiedeal gaat nog een stap verder dan ILP

Limagrain en Rijk Zwaan gaan licenties delen

De groenteveredelingsbedrijven Limagrain, via zijn beursgenoteerde onderneming Vilmorin & Cie, en Rijk Zwaan hebben een overeenkomst getekend voor de uitwisseling van niet-exclusieve licenties voor geoctrooieerde eigenschappen in groenten. De groenteveredelingsbedrijven kunnen daarmee naar eigen zeggen hun innovatieve capaciteit versterken en sneller verbeterde rassen introduceren.

Middels deze overeenkomst verschaffen de partijen elkaar de mogelijkheid om plantmateriaal dat onder de reikwijdte van verschillende octrooien van hen valt, te gebruiken voor veredeling en commerciële doeleinden in groenten. De overeenkomst vergroot hiermee de mogelijkheden voor beide bedrijven om nieuwe en verbeterde groenterassen te ontwikkelen door gebruik te maken van elkaars innovaties. De overeenkomst voorziet, tussen de partijen, in een volledige veredelingsvrijstelling voor diverse octrooien, zoals die in het internationale kwekersrecht bestaat.

International Licensing Platform
Limagrain en Rijk Zwaan zijn lid van het International Licensing Platform (ILP). Dit platform maakt innovaties in groenten breed beschikbaar voor veredelaars middels een 'open access-benadering' die leden tegen eerlijke en redelijke voorwaarden toegang biedt tot octrooien op eigenschappen in groenten. Het ILP heeft 13 leden en staat open voor deelname van nieuwe zaadbedrijven en publieke onderzoeksinstellingen. Limagrain en Rijk Zwaan gaan met deze licentieovereenkomst nog een stap verder in open innovatie.

Franck Berger, VP voor Vegetable Seeds bij Limagrain: "We zijn blij met deze overeenkomst die beide bedrijven in staat stelt te profiteren van hun innovaties, om zo telers en consumenten betere rassen te bieden”.

Ben Tax, directeur van Rijk Zwaan: "Deze licentieovereenkomst is een mooie stap op de weg van open innovatie. Het is goed voor beide bedrijven en voor onze klanten die zo optimaal kunnen profiteren van de vele innovaties die uit de koker komen van onze beide R&D teams”. 

Voor meer informatie:
Limagrain
www.limagrain.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven