Bijeenkomst in Almería

Franse veredelaar maakt werk van preventie ToBRFV

Naar aanleiding van de verschijning en snelle verspreiding van het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV), organiseerde HM.Clause  Ibérica afgelopen 30 mei een technische conferentie in Almería. Meer dan 250 technici uit de belangrijkste regio's voor de bedekte tomatenteelt in Spanje (Almería, Granada, Murcia) waren aanwezig. Identificatie, bewustwording en preventie waren de belangrijkste thema's die werden behandeld tijdens deze conferentie, waar de landbouwsector voorlichting kreeg over deze nieuwe bedreiging.

Gedurende de dag beschreven verschillende leden van het team van HM.Clause Ibérica het werk dat door de Franse multinational over de hele wereld gedaan wordt op het gebied van onderzoek en documentatie. Ze gaven uitleg over de belangrijkste symptomen, preventiemethoden en de verschillende werkwijzen die al worden toegepast.

Vanwege de gemakkelijke overdracht van dit virus spelen voorzorgsmaatregelen een essentiële rol in de preventie. HM.Clause  Ibérica ging hier diep op in tijdens de conferentie en wees de aanwezigen op het belang van passende preventiemaatregelen tijdens de werkzaamheden op het land. Deze maatregelen stonden ook uitgebreid beschreven in de handleiding die alle aanwezigen kregen uitgereikt. Hierin stonden eveneens de belangrijkste symptomen van het virus beschreven.

Het ToBRFV-virus is in diverse landen wereldwijd aangetroffen, waaronder in Jordanië, Turkije, Mexico en Italië. Volgens officiële bronnen is de aanwezigheid van het virus in Spanje echter nog niet geregistreerd

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven