Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IFCO voor 2,2 mld verkocht

Na een eerdere aankondiging op 25 februari 2019 is Brambles nu een bindende overeenkomst aangegaan voor de verkoop van haar IFCO-divisie herbruikbare containers (RPC's) aan Triton, een dochterbedrijf van de Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) voor een bedrag van €2,2 mld. Brambles kondigde aan dat de verkoop na officiële goedkeuring op 31 mei in Nederland afgerond werd. 

Op 25 februari 2019 maakte Brambles tevens bekend dat het van plan is om tot €1,7 mld van de opbrengsten van de transactie terug te geven aan aandeelhouders door een combinatie van een pro rata teruggave van ongeveer €266 mln en de terugkoop van aandelen tot €1,5 mld. Het overige deel van de opbrengst zal worden gebruikt voor het aflossen van schulden om voldoende financieringsruimte over te houden om te kunnen beantwoorden aan het kredietbeleid. Brambles heeft de intentie om begin juni te starten met de terugkoop voor het bedrijf op 23 juni haar blackout-periode ingaat en waarna op 21 augustus de jaarresultaten worden bekendgemaakt. De pro rata uitkering in cash hangt nog af van het oordeel van de ATO en de goedkeuring van de aandeelhouders tijdens de jaarvergadering. De pro rata terugbetaling aan de aandeelhouders zal naar verwachting in oktober 2019 worden uitgekeerd.  

Publicatiedatum: