Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De oogst vergroten door het verbeteren van zaden

Incotec presenteerde tijdens het onlangs gehouden World Seed Congress 2019, dat van 3 tot 5 juni gehouden werd, een aantal nieuwe producten en technologieën. Hierbij horen technologieën voor veldgewassen en groenten die de oogst vergroten en verschillende oplossingen voor het verbeteren van biologische zaden. Het onderliggende thema bij alle innovaties van Incotec is duurzaamheid. 

Filmcoatings voor veldgewassen
Het allerbeste uit zaden krijgen, dat is waar naar eigen zeggen de producten van Incotec voor ontworpen zijn. De Disco AG Red L-432, een filmcoating voor mais, helpt bijvoorbeeld om de opname van voedingsstoffen in de bodem te maximaliseren, door de massa van de fijne wortelharen van de zaailing te vergroten. Deze filmcoating is expliciet ontworpen om de juiste omstandigheden te bieden voor een maximaal oogstpotentieel en een verbeterde gewaskwaliteit.

De Disco AG Clear L-650 biedt topprestaties voor groot aantal gewassen. Deze specifiek ontwikkelde kenmerken verbeteren de vloeibaarheid van de zaden en zorgen voor een snelle en uitstekende droging. Aangezien er geen hechting of klontering plaatsvindt in de apparatuur, verloopt het coatingproces snel en efficiënt zonder vertragingen en onderbrekingen.

Mission Zero
En er is nog meer nieuws. Incotec heeft het Seed Congress van International Seed Federation uitgekozen als de plek om hun nieuwe thema te introduceren: Mission Zero. Bij stand 605-606 zal Incotec uitleg geven over hun toewijding om hun bedrijf nog duurzamer te maken. De zaadverbeterings- en coatingtechnieken van het bedrijf dragen al bij aan een duurzame teelt doordat het er tot wel 90 % minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn.

Bij het doel van Mission Zero horen nieuwe initiatieven, zoals het ontwikkelen van alternatieven om microplastic in coatings te vervangen, het uitbreiden van het biologische assortiment, aan technieken werken voor de succesvolle toepassing van biologische middelen en het bekijken van de mogelijkheden voor biologisch afbreekbare coatings. 

Erik Jan Bartels, de directeur van Incotec: "De ernstige problemen op het gebied van wereldwijde voedselveiligheid en duurzaamheid beïnvloeden ons allemaal. Mission Zero benadrukt onze toewijding aan de rol die we spelen als zaadverbeteraar om onze klanten hun doelen te helpen bereiken."

Biologische producten voor groentezaden 
Incotec kijkt altijd naar de meest duurzame oplossingen om klanten hun doelen te laten bereiken. Om deze reden is Incotec een biologisch productportfolio aan het ontwikkelen dat verschillende Disco-producten met filmcoating en andere biologische zaadoplossingen bevat, zoals pelleting en priming.

Voor meer informatie:
Incotec 
www.incotec.com/productfinder


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven